26th octombrie 2021
Home » Platforma de vaccinare a programat un număr dublu de persoane, raportat la capacitatea Centrului de vaccinare din Spitalul Județean

Platforma de vaccinare a programat un număr dublu de persoane, raportat la capacitatea Centrului de vaccinare din Spitalul Județean

de reporterpenet

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte face apel către cetăţenii care au programare pentru vaccinare anti-COVID în această săptămână, la centrul organizat în cadrul unităţii, să se prezinte strict la ora stabilită, pentru a nu fi nevoiţi să aştepte timp suplimentar din cauza aglomeraţiei.

Platforma de vaccinare a programat un număr dublu de persoane, raportat la capacitatea Centrului de vaccinare din Spitalul Județean.

„Facem precizarea că, dintr-o eroare a sistemului informatic, numărul persoanelor programate pentru imunizare, în perioada 18-23 ianuarie 2021, este dublu, raportat la capacitatea Centrului de Vaccinare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Vă mulţumim pentru înţelegere”, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean.

Pe de altă parte, în cadrul campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, în intervalul 15-17 ianuarie 2021, D.S.P. Dâmboviţa a întreprins o serie de acţiuni de vaccinare a beneficiarilor şi a personalului din cele 34 de centre rezidenţiale pentru persoane vârstnice şi copii.

Activitatea de imunizare s-a realizat cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare constituite din personalul medical al D.S.P. Dâmboviţa, personalul medical al centrelor de asistenţă medico-socială, personalul medical al centrelor de vaccinare din oraşele Moreni, Găeşti, Pucioasa şi din cel al Direcţiilor de Asistenţă Socială din Primăria Târgovişte, Primăria Oraşului Pucioasa şi Primăria Oraşului Găeşti.

Practic, în trei zile au fost vaccinare 849 de persoane, fără să fie raportate reacţii adverse post-vaccinale indezirabile, potrivit DSP.

De la debutul campaniei, în judeţul Dâmboviţa au fost vaccinate în total 4.028 de persoane, iar în săptămâna 18-24 ianuarie 2021, au fost programate pentru vaccinare un număr de 4.362 de persoane eligibile.

„Reamintim populaţiei că modalităţile de programare pentru vaccinare ale categoriilor incluse în această etapă, sunt:

1)Persoanele cu vârsta de 65 de ani şi peste, precum şi persoanele adulte sub vârsta de 65 de ani cu afecţiuni cronice – prin intermediul medicului de familie, individual accesând site-ul https//programarevaccinare-covid.gov.ro, prin call-center la numărul 021 414 44 68, prin structurile de asistenţă socială de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale.

2)Lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii cheie, esenţiale – prin intermediul angajatorului, on-line pe site-ul https//programarevaccinare-covid.gov.ro.

Subliniem faptul ca vaccinarea este sigură, voluntară şi gratuită”, arată DSP Dâmbovița.

FOTO Aproape 2.000 de persoane se pot vaccina în centrul de vaccinare pregătit în incinta Spitalului Județean din Târgoviște

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult