21st mai 2024
Home » Plouă abundent cu atenţionări hidrologice în Dâmboviţa

Plouă abundent cu atenţionări hidrologice în Dâmboviţa

de reporterpenet

Inundatii Rascaieti 061

Codul Hidrologic, emis pentru județul Dâmbovița, a fost reactualizat astăzi, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore.

Astfel, de ieri de la ora 14 a intrat în vigoare un nou cod galben, valabil până astăzi la ora 18, pe râurile din bazinele hidrografice: Colentina şi alte râuri mici din bazinul inferior al Argeşului (judeţele Dâmboviţa, Giurgiu şi Ilfov).

Pentru același interval a fost instituit codul portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice: Neajlov și Sabar (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Ilfov şi Giurgiu).

Într-un comunicat remis la redacție de Prefectura Dâmbovița se menţionează că fenomenele hidrologice avertizate se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor.

In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte Reporterpenet.ro şi pe FACEBOOK.

Inundatii Rascaieti 058

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult