15th aprilie 2021
Home » Premii importante la Bienala de Artă Plastică „Gheorghe Petrașcu”, ediția a XIV-a

Premii importante la Bienala de Artă Plastică „Gheorghe Petrașcu”, ediția a XIV-a

de reporterpenet

Bienala de Artă Plaastică „Gheorghe Petrașcu”

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte vă invită la vernisajul celei de-a XIV-a ediţii a Bienalei de Artă Plaastică „Gheorghe Petrașcu”, ce poartă numele marelui artist care şi-a legat viaţa şi opera de meleagurile târgoviştene.

Festivitatea de înmânare a premiilor şi vernisajul, vor avea loc vineri, 7 decembrie 2018, ora 13.00, la Muzeul de Istorie, str. Calea Domnească, nr. 189.

În competiţia de anul acesta au fost acceptate 145 de lucrări de pictură şi 16 lucrări de sculptură, juriul întrunit în următoarea componenţă:

Bienala de Artă Plaastică „Gheorghe Petrașcu”

președinte – conf. univ. dr. Marius BARB, membru – Prof. Gheorghe POGAN, membru – lect. univ. dr. Mihai RUSEN, membru – conservator Andrei SCĂRLĂTESCU, membru – muzeograf Maria NEACȘU, secretar –muzeograf Elena ȘONTEA, a hotărât premierea a 7 lucrări de pictură şi 2 lucrări de sculptură ale participanţilor: Ciprian RADOVAN, Cristian MANGUTA, Valter PARASCHIVESCU, Valeriu SUSNEA, Carmen POENARU, Mihai SERBANESCU, Adrian Sebastian RIZESCU, Iulian Cristea si Alin Carpen.

Din nefericire, ca la editia precedenta, la Sectiunea Sculptura s-au acordat doar Premiul II si III, juriul hotărând redistribuirea Premiului I de la Secțiunea Sculptură, în cuantum de 2.900 lei, în acordarea a 2 premii ale juriului la secţiunea Pictură.

Premiile vor fi acordate de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa prin Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte și sunt cuprinse între 1.100 și 2.600 de lei.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult