17th octombrie 2021
Home » Președintele CJ Dâmbovița cere verificări amănunțite la Spitalul Târgoviște. Consumul de oxigen a crescut de trei ori în ultima perioadă

Președintele CJ Dâmbovița cere verificări amănunțite la Spitalul Târgoviște. Consumul de oxigen a crescut de trei ori în ultima perioadă

de reporterpenet

Secţia UPU Târgovişte are nevoie de 16 medici, însă, posturile nu sunt  dorite de nimeni
Autoritățile din Dâmbovița transmit condoleanțe familiilor îndoliate, în urma evenimentului tragic de la Spitalul din Piatra Neamț, iar conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, cere verificări nu doar la ATI, ci în tot spitalul.

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a exprimat condoleanțe pentru familiile pacienților care și-au pierdut viața în incendiul de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț și a făcut un apel la toate autoritățile cu competențe medicale din județul Dâmbovița pentru a efectua controale și a lua toate măsurile în vederea evitării unor evenimente similare.

„Fac un apel către toți factorii implicați, către Prefectul Județului Dâmbovița, către conducerea Direcției de Sănătate Publică, pentru a sprijini conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, pentru a verifica toate instalațiile, din tot spitalul, nu doar de la secția ATI. În ceea ce privește Consiliul Județean Dâmbovița, în acest an, pentru cheltuieli de funcționare, a alocat suma de 1.239 mii lei, bani care au fost utilizați pentru materiale, echipamente de protecție și medicamente în perioada stării de urgență și, tot din bugetul CJD, eșalonat – diferența de 4.739.210, sumă pe care SJUT a cheltuit-o în această perioadă”, a preciat Corneliu Ștefan.


Managerul SJUT, Claudiu Dumitrescu, spune că unitatea dispune de sisteme moderne,a dat asigurări că se depun toate eforturile pentru prevenirea unor situații care pot aduce atingere integrității sau vieții pacienților și cadrelor medicale.

„Terapia Intensivă Covid-19 de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște este o secție nou-creată, în compartimentul Ortopedie, ea beneficiază de o instalație de oxigen nouă, de instalație electrică nouă, ambele realizate de firme acreditate, care au realizat probe la darea în funcțiune, deci din acest punct de vedere stăm foarte bine. Totuși, trebuie să atrag atenția asupra faptului că această creștere semnificativă a numărului de pacienți pozitivi a dus la creșterea consumului de oxigen la nivelul spitalului, de aproximativ trei ori față de anul trecut, ceea ce determină un grad crescut de periculozitate în efectuarea actului medical. Stăm toți cu un stres maxim, însă s-au luat toate măsurile de siguranță și precizez că, în anul 2019, la nivelul SJUT s-au efectuat lucrări de modernizare a instalațiilor electrice, în special la secția Recuperare, unde are loc îngrijirea pacienților și suspecților Covid-19”, a precizat Claudiu Dumitrescu.

La Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște a fost schimbat în totalitate panoul electric, inclusiv de la sediul central, unde se află și secția de ATI non-Covid.

Îngrijorarea majoră este aceea că toate aparatele de la ATI Covid sau non-Covid funcționează non-stop, fără pauză, locurile fiind limitate, iar numărul de pacienți, foarte mare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult