25th septembrie 2021
Home » Primarii comunelor au făcut plângere Guvernului, nemulțumiți de OUG privind înghețarea salariilor

Primarii comunelor au făcut plângere Guvernului, nemulțumiți de OUG privind înghețarea salariilor

de reporterpenet

Asociația Comunelor din România (ACoR) a înaintat o plângere prealabilă Guvernului, ministerelor Finanțelor, Muncii, Dezvoltării și Avocatului Poporului referitoare la OUG ce prevede menținerea în 2021 a cuantumului brut al salariilor personalului bugetar la nivelul din decembrie 2020.

Asociația afirmă că ordonanță a fost emisă „cu nerespectarea prevederilor legale” și susține că actul normativ nu a fost pus în dezbatere publică, potrivit ziare.com

„Președintele ACoR, Emil Drăghici, semnalează excesul de putere și comportamentul abuziv al Guvernului României, prin aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 226/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene fără consultarea structurilor asociative”, potrivit unui comunicat al ACoR, transmis, luni, AGERPRES.

Ordonanță de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, stipulează că „în procesul de elaborare a actelor normative, autoritățile și instituțiile publice au obligația de a informa și de a supune consultării și dezbaterii publice proiectele de acte normative și de a permite accesul cetățenilor la procesul de luare a deciziilor administrative, precum și la datele și informațiile de interes public, în limitele legii”, menționează asociația.

„ACoR consideră că Ordonanță de urgență a Guvernului nr. 226/2020 a fost emisă cu nerespectarea prevederilor legale, concluzionand în mod succint și fără echivoc că Guvernul României și-a depășit vădit competență, acționând discreționar, manifestând dispreț față de prevederile constituționale și legale”, prevede sursă citată.

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult