30th iunie 2022
Home » Primarul Târgoviștei, despre clipul cu piticul dezbrăcat care plonjează din Turnul Chindiei: „ofensator și revoltător”

Primarul Târgoviștei, despre clipul cu piticul dezbrăcat care plonjează din Turnul Chindiei: „ofensator și revoltător”

de reporterpenet
Primarul Târgoviștei, despre clipul cu piticul dezbrăcat care plonjează din Turnul Chindiei: "ofensator și revoltător"

Primarul Târgoviștei, despre clipul cu piticul dezbrăcat care plonjează din Turnul Chindiei: „ofensator și revoltător”

Primarul Târgoviștei, Cristian Stan, a adresat o scrisoare deschisă lanțului de fast-food KFC, în urma apariției spotului publicitar în care un bărbat apare gol în Turnul Chindiei. Edilul consideră filmulețul „ofensator și revoltător”.

„Vă adresez aceste cuvinte în calitate de primar al municipiului Târgoviște, născut și crescut în fosta Cetate de Scaun a Țării Românești.

Cristian StanAm fost neplăcut surprins să urmăresc clipul publicitar pe care compania dumneavoastră l-a filmat în municipiul Târgoviște, în cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească, langă Turnul Chindiei.

Consider că filmarea și expunerea sunt de natură să maculeze una dintre emblemele de secole ale orașului, punct de referință pentru comunitate, iubit și respectat de târgovișteni, de români și nu numai. Ceea ce ați făcut dumneavoastră este, în egală măsură, ofensator și revoltător, iar comunitatea noastră a reacționat în consecință, dezaprobând masiv inițiativa.

Nu știu cine vă sunt sfătuitorii, publicitarii, agenții din spatele acestei idei, dar ea este una total nefericită. Orașul nostru trăiește și respiră cultură și istorie prin toate așezămintele și monumentele sale. A fost Capitala Țării Românești pentru mai bine de trei secole. Ar fi trebuit să vă documentați înainte să produceți un clip atât de controversat.

Acest mesaj este unul de indignare față de modul neprofesionist în care ați tratat municipiul Târgoviște. Consider că este imperios necesar să opriți difuzarea spotului care prejudiciază imaginea orașului nostru și să reconsiderați modul în care vă raportați la această comunitate și la valorile sale pe viitor.

Ne rezervăm dreptul de solicita instanţei competente repararea prejudiciului de imagine pe care compania dumneavoastră l-a produs comunitaţii noastre”, a scris primarul Cristian Stan.

Reclama a fost realizată în Turnul Chindiei, iar în imagini apare un bărbat de statură pitică dezbrăcat. Clipul poate fi văzut pe pagina KFC din Germania.

Reacția târgoviștenilor nu s-a lăsat așteptată. „Dear KFC, you just los a client. Forever. Good readance, f…ing morons!”, a scris pe pagina sa de Facebook scriitorul Vasile Lupașc.

„Am trăit s-o văd și pe asta. De obicei nu reacționez la mizerii. Încerc să-mi fac partea-n bucățica mea și să-mi conserv energia pentru a construi. Dar așa ceva? În Turnul Chindiei? În orașul meu? În Cetatea de Scaun a Țării Românești? De ce? De ce? De ce?”, a reacționat și Alexandru Gabriel Tudor, tânăr implicat în diverse proiecte sociale.

TURNUL CHINDIEI

Turnul Chindiei, cunoscut și ca Turnul Chindia, este un turn construit în secolul al XV-lea, în Târgoviște, care face parte din ansamblul de monumente Curtea Domnească. Turnul a fost construit de către domnitorul Vlad Țepeș, în timpul celei de-a doua domnii, inițial pentru scopuri militare, clădirea servind drept punct de pază, foișor de foc, dar și pentru stocarea tezaurului. Actualmente, clădirea măsoară 27 de metri în înălțime și 9 metri în diametru.

Între anii 1847 și 1851, turnul a fost complet restaurat de către domnitorul Gheorghe Bibescu, forma actuală datorându-se acestuia, inclusiv înălțarea sa cu circa 5 metri față de construcția inițială.

Turnul Chindiei este cea mai importantă atracție turistică din oraș și totodată simbolul orașului, elemente specifice edificiului fiind prezente pe stema orașului, în partea de sus, dar și în partea de jos. Fiind un monument istoric, clădirea găzduiește acum o expoziție de documente, arme și obiecte care au aparținut lui Vlad Țepeș. Din punct de vedere administrativ, Turnul Chindiei se află sub tutela Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște.

VIDEO O reclamă KFC filmată în Turnul Chindiei i-a oripilat pe târgovișteni

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult