25th februarie 2021
Home » Primarul Târgoviştei, precizări importante despre alocările bugetare pe anul 2019

Primarul Târgoviştei, precizări importante despre alocările bugetare pe anul 2019

de reporterpenet

PMTGV

Primarul Târgoviștei, Cristian Stan, se alături de primarii din tertoriu când vine vorba de alocările bugetare pe 2019. Acesta a spus că ar prefera să cunoască ce bani va primi, prin legea bugetului, astfel încât să poată să construiescă bugetul propriu în funcţie de aceste venituri.

Mai mulți primari din țară, printre cei din București, Arad și Cluj, şi-au arătat nemulţumirea vizavi de cotele care urmează să revină autorităţilor locale în bugetul de stat pe 2019 şi solicită alocarea unei treimi din bugetul naţional către autorităţile locale.

„Sper să se modifice propunerea actuală, iar municipiile să primească mai mult. Trebuie să vedem bugetul pentru a discuta concret. Deşi spre sfârşitul anului trecut s-au făcut nişte rectificări bugetare, efectul acestora este unul destul de scăzut în contextul în care bugetul era alcătuit până la momentul respectiv, în contextul în care se făcuseră deja cheltuieli şi erai nevoit să-şi găseşti alte surse de finanţare, eventual rambursabile (împrumuturi etc.) pentru a finanţa anumite cheltuieli, pentru că în situaţia în care nu vine rectificarea în decembrie, ce faci? Este mult mai corect, este mult mai bine, pentru administraţiile locale, să cunoşti alocarea financiară, prin legea bugetului, astfel încât să poţi să-ţi construie şti bugetul propriu în funcţie de aceste venituri care trebuie să fie certe, care trebuie să fie predictibile şi care trebuie să fie cunoscute”, a precizat Cristian Stan.

Anul trecut, Primăria Târgoviște a pierdut 14 milioane de lei din cotele aferente impozitului.

„Este vorba de o situaţie pe care am traversat-o şi anul trecut, o situaţie care ne creează probleme deosebite cu privire la finanţări în contextul în care anul trecut vorbeam de vreo 14 milioane de lei, bani mai puţini alocaţi din cotele aferente impozitului. Eventualele rectificări, în afara faptului că au caracter aleatoriu, în privinţa lor pot spune că nu există o certitudine nici cu privire la acordare, nici cu privire la cuantum. Da, recunosc, ne-a prins bine rectificarea de la sfârşitul anului 2018, însă preferam să avem banii aceştia de la începutul anului, ca să ştim pe ce ne bazăm, pentru a ne construi un buget echilibrat”, a mai spus Stan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult