17th octombrie 2021
Home » Primul cadru didactic, din România, dat afară pentru este împotriva lecțiilor online, este din Dâmbovița

Primul cadru didactic, din România, dat afară pentru este împotriva lecțiilor online, este din Dâmbovița

de reporterpenet

Primul cadru didactic, din România, care şi-a pierdut locul de muncă pentru că a refuzat predarea online: „Nu putem să ne abandonăm pur şi simplu clasa de elevi”

Școala online nu este facultativă. A aflat asta și o învățătoare din Dâmbovița care a rămas fără job pentru că nu ar fi vrut să le predea elevilor săi timp de trei luni.

Învățătoarea, care are, deja, vârsta legală de pensionare, a devenit, astfel, primul cadru didactic din țară care a rămas fără contract de muncă, pentru că a refuzat să predea online.

Anunţul potrivit căruia o învăţătoare din România a rămas fără loc de muncă după ce ar fi refuzat să prea online a fost făcut chiar de Monica Anisie, ministrul Educaţiei, la o televiziune.
Cadrul didactic preda la şcoala din Ocniţa, jud. Dâmboviţa, şi este primul cadru didactic ce este pedepsit pentru că a lăsat baltă o clasă întreagă.
„N-a vrut sau nu a putut, de pe data de 11 martie, când au fost suspendate cursurile şi până la sfârşitul anului şcolar, dna învăţătoare nu a luat vreun contat cu elevii. Şcoala a făcut tot felul de improvizaţii, să ţină legătura cu copiii, să asigure un minim de proces educaţional pentru acea clasă.
Ce este de remarcat este că dacă s-a simţit depăşită de situaţie avea posibilitatea să iasă pe pensionare de doi ani de zile”, a declarat prof. Sorin Ion, inspector general şcolar, ISJ Dâmboviţa.
FOTO: prof. Sorin Ion
Din primele informaţii, învăţătoarea ar fi putut, potrivit legii, să iasă la pensie încă din 2018. Potrivit conducerii şcolii din Ocniţa, cadrul didactic era total împotriva predării online.
„Ceilalţi colegi şi-au făcut, pentru că la nivelul şcolii avem implementată o platformă educaţională din luna aprilie. I-am adus în scris la cunoştinţă că trebuie să desfăşoare activităţile online, i-am dat contul clasei, i-am spus că am făcut grup de Vhatsapp la nivelul clasei dumneaei.  În septembrie s-a prezentat la serviciu de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. A venit două zile, iar s-a gândit să mai stea pe acasă două zile şi tot aşa”, ne-a spus directoarea Şcolii Ocniţa, Elena Nisipeanu.
Cercetarea disciplinară a început în toamna şi s-a încheiat odată cu desfacerea contractului de muncă.
„Nu putem să ne abandonăm pur şi simplu clasa de elevi pentru niciun motiv de pe lumea asta”, a precizat prof. Sorin Ion.
Cadrul didactic nu ar fi departe de probleme. Se pare că are dosar penal pentru că ar fi lovit un elev.
„Părinţii au fost foarte revoltaţi, avem şi declaraţiile dumnealor. Presiunea a fost fantastică”, a mai spus directoarea şcolii.
FOTO: ELena Nisipeanu
Clasa doameni învăţoare care a fost preluată, în toată această perioadă, de directoare. Acum, elevii au un alt cadru didactic.
Pe de altă parte, cadrul didactic sancţionat cu cea mai dură măsură a contestat decizia atât la Inspectoraul Şcolar, cât şi în instanţă.

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult