22nd martie 2023
Home » Proiectul cu care Targoviște a intrat pe harta orașelor smart ale României

Proiectul cu care Targoviște a intrat pe harta orașelor smart ale României

de reporterpenet

Targovişte, pe harta oraşelor smart ale României

Alba Iulia este liderul absolut al României atunci când vorbim de „orașe smart”. Alba Iulia surclasează chiar și Bucureștiul la proiecte Smart City și de Mobilitate. Astfel, orașul cu aproximativ 60.000 de locuitori are 60 de proiecte de acest fel, mai multe decât toate celelalte orașe la un loc.

Sunt 25 de localităţi ”smart” în România, potrivit hărţii lansate anul trecut de Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate.  Vezi AICI, harta.
Târgovişte se află şi el printre oraşele care implementează un astfel de proiect. Este vorba de
staţii de încărcare a maşinilor electrice. Valoarea aprobată pentru cele patru staţii de încărcare a vehiculelelor electrice se ridică la suma de 630.000 lei.
Potrivit edilului Cristian Stan, Târgoviştea este singurul municipiu care a reuşit să obţină finanţare nerambursabilă pentru o asemenea investiţie.
Unde vor fi amplasate staţiile 
Acestea vor fi amplasate astfel: pe Centură, în zona Complexului Turistic de Nataţie, în centru, în vecinătatea Bibliotecii Judeţene, în zona stadionului, pe strada Justiţiei, dar şi în zona 2 Brazi, în parcarea de lângă Piaţa Bărăţiei.
„Valoarea finanţării este de 630.000 lei şi vizează construirea a patru staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în următoarele locaţii: strada Ialomiţei, în vecinătatea Complexului Turistic de Natatie, strada Justiţiei, lângă stadion, parcarea de lângă Piata Bărăţiei, parcarea de langa BRD, vis-a-vis de Biblioteca Judeţeană. Municipiul Târgovişte este singura unitate administrativ teritorială din România care a obţinut finanţarea în cadrul acestui program. Astfel, din totalul de 11 staţii aprobate la nivel naţional în cadrul programului amintit, patru vor fi amplasate în Târgovişte”, a spus edilul Cristian Stan.
Staţiile de încărcare oferite, ce folosesc prize la standardul de încărcare AC tip 2, au fost testate cu toate modelele de maşini electrice de pe piaţă din acest moment, dovedindu-se a fi soluţii rapide de încărcare, fiabile şi uşor de configurat. În funcţie de racordul electric disponibil în locul instalării, puterea de încărcare poate fi setată, pentru rezidenţial sau privat, între 3,5 kW (230V; 16A) şi 7 kW (230V; 32A), iar pentru semi-public şi public puterea poate fi între 11 kW (400V; 16A) şi 22 kW (400V; 32A).
Opţional, staţiile de încărcare pentru maşini electrice pot fi comandate cu interfaţă web, software de configurare, modul RFID (identificare prin frecvenţă radio) şi carduri de autentificare RFID. Aceste facilităţi permit operatorilor din domeniul semi-public şi public să administreze facil o reţea de staţii de încărcare, având control asupra accesului utilizatorilor la staţii, să contorizeze energia utilizată la încărcarea maşinilor, să ofere posibilitatea rezervării staţiei de încărcare de către utilizator la o anumită oră şi pentru un anumit interval de timp şi, nu în ultimul rând, atunci când numărul maşinilor electrice va creşte, să poată factura pentru încărcarea maşinilor.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult