13th mai 2021
Home » Protest la Târgovişte, pentru susţinerea familiei Bodnariu

Protest la Târgovişte, pentru susţinerea familiei Bodnariu

de reporterpenet

La Târgovişte va avea loc un marş de susţinere a familiei Bodnariu şi a altor două familii cărora serviciul de protecţie a copilului din Norvegia – Barnevernet, le-a luat copiii „abuziv şi fără dovezi sau investigaţii prealabile”.

„Dacă nu vom spune ceva acum, împotriva abuzurilor vom lăsa istoria să se repete şi într-o zi noi vom deveni familia Bodnariu(o familie care se lupta prin toate mijloacele să-şi recupereze copiii dar nu reuşeste nici măcar să-i vadă). Vrem să spunem NU nedreptăţii, vrem să spunem NU indiferenţei şi vrem să spunem DA familiei”, se arată într-un anunţ postat pe Facebook.

Protestul va avea loc la ora 13.00.

Odată cu declanşarea cazului Bodnariu şi acuzaţiile aduse la adresa Serviciului de Protecţie a Copilului din Norvegia, au fost multe voci care au apărat sistemul norvegian considerat un apărător al interesului superior al copilului.

Proteste în ţară şi în diaspora

Mii de oameni din ţară şi diaspora au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva sistemului de Protecţie a Copilului din Norvegia, Barnevernet. Aceste proteste fără precedent au fost declanşate de cazul Bodnariu, familie în cazul căreia Barneverent a dispus o soluţie radicală: scoaterea copiilor din familie, inclusiv a ebebluşului de trei luni, şi plasarea lor în familii surogat. Autorităţile norvegiene nu au făcut comentarii pe marginea acestui caz, dar au precizat că preluarea copiilor din familie se face numai în situaţii grave.

Cazul Bodnaru le-a dat curaj şi altor familii care şi-au făcut publică povestea, acuzând abuzuri ale Barnevernet. Odată cu declanşarea acestui scandal, Ministerul Afacerilor Externe a făcut public faptul că în ultimii cinci ani Ambasada româniei de la Oslo a fost sesizată în 13 cazuri, cu privire la preluarea din familii de români a 26 de copii,10 dintre minori întorcându-se în familii, iar 16 fiind încă în custodia autorităţilor norvegiene.

Finlanda, Austria, Germania, Elveţia – Cele patru misiuni diplomatice române nu au fost sesizate de către autorităţile locale cu privire la existenţa unor cazuri similare celor din Norvegia şi nu au existat solicitări de asistenţă consulară din partea vreunui cetăţean român, implicat în situaţii de acest gen.

Suedia – În ultimii 5 ani, Ambasada României din Regatul Suediei a fost sesizată cu privire la un (1) caz similar celor din Norvegia, în care au fost implicaţi trei minori.

Danemarca- În ultimii 5 ani, Ambasada României în Danemarca a fost sesizată cu privire la un (1) caz similar celor din Norvegia, în care este implicat un minor.
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte Reporterpenet.ro şi pe FACEBOOK.

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult