27th mai 2022
Home » Protocol de colaborare între CJ Dâmbovița și CNAIR pentru centurile Târgovişte (Inelul 2) şi Pucioasa-Fieni

Protocol de colaborare între CJ Dâmbovița și CNAIR pentru centurile Târgovişte (Inelul 2) şi Pucioasa-Fieni

de reporterpenet

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a anunțat că a semnat protocolul de colaborare cu CNAIR pentru implementarea inelului 2 de centură al Municipiului Târgovişte, precum şi centura Pucioasa-Fieni.

Inelul 2 de Centură al Târgoviștei este mai mult decât necesar, cred autoritățile, întrucât actuala centură a devenit tot mai mult o șosea obișnuită fiind intens utilizată de târgovișteni, mai ales de cei care pleacă la serviciu sau de cei care merg la mall.

„Am semnat protocolul de colaborare cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru implementarea inelului 2 de centură al municipiului Târgovişte şi a centurii ocolitoare a oraşelor Pucioasa şi Fieni. Cele două investiţii se ridică la 305 milioane de euro”, a precizat, într-o postare pe Facebook, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Acesta spune că dezvoltarea infrastructurii rutiere este prioritară pentru Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

„Este încă un pas important pentru transformarea judeţului Dâmboviţa din toate punctele de vedere: dezvoltare teritorială şi creştere economică, noi oportunităţi pentru mediul privat, decongestionarea traficului rutier şi siguranţa în trafic”, afirmă Corneliu Ştefan.

Lungimea totală a traseului pentru inelul 2 al centurii Târgovişte este de 15,28 km. Vor fi patru benzi, câte două pe sens, şi va fi prevăzut cu cinci intersecţii amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere. La momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a inelului 2 de centură este de 727 de milioane de lei.

Inelul de centură al oraşelor Pucioasa şi Fieni are o lungime 15,13 km. Sunt prevăzute patru benzi, câte două pe sens. Drumul de ocolire al celor două oraşe are prevăzute 8 pasaje, 7 poduri şi o punte pietonală. Valoarea lucrărilor este de 782 de milioane de lei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult