26th octombrie 2021
Home » Psiholoagă cu diplomă falsă, la Spitalul Județean Târgoviște. Percheziții făcute de polițiștii din București

Psiholoagă cu diplomă falsă, la Spitalul Județean Târgoviște. Percheziții făcute de polițiștii din București

de reporterpenet

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează, miercuri, două percheziții domiciliare, în Târgoviște, la o persoană bănuită de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Este vorba de o femeie, în vârstă e 46 de ani, care a lucrat n cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, pe post de psiholog, în perioada 1999-2019. În 2019 și-a dat demisia.

„La data de 13 ianuarie 2021, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Română, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, efectuează două percheziții domiciliare în Târgoviște, județul Dâmbovița, la o persoană bănuită de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități. Aceasta este bănuită de inducerea și menținerea în eroare a unei unități spitalicești, prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licență falsificate, ce atestă faptul că ar fi fost absolventă a unei instituții superioare de învățământ, act în baza căruia și-ar fi exercitat profesia de psiholog, în perioada 1999-2019”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Totodată, în baza unui atestat de liberă practică falsificat, persoana bănuită ar fi fost desemnată, prin decizii ale conducerii spitalului, să facă parte și din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică constituite la nivelul unității angajatoare.

Astfel, aceasta ar fi evaluat cognitiv și neuropsihic pacienții unității spitalicești, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, ar fi acordat asistență de specialitate și ar fi completat 1.381 de fișe de observație/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2018.

„Prin exercitarea în mod ilegal a profesiei de psiholog (atât ca angajat al spitalului, cât și prin participarea în cadrul comisiilor de specialitate), s-ar fi produs un prejudiciu instituției angajatoare de 367.990 de lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate, parțial, pentru perioada 2011-2019. Prejudiciul va fi calculat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză”, mai spun oamenii legii.

Persoana cercetată va fi condusă la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru desfășurarea activităților de urmărire penală.

Psiholoaga fără diplomă a făcut 2 ani la Universitatea Hyperion, nu ar fi promovat unele examene și a fost exmatriculată.

Diploma de licență falsificată atesta că suspecta a terminat Universitatea Hyperion, Facultatea de Psihologie și Sociologie București.

Ar putea sa te intereseze

1 comentariu

Zeci de percheziţii în Prahova şi Dâmboviţa, într-un dosar care vizat drepturile acordate de stat celor afectaţi de restricţiile pandemice 14/01/2021 - 10:32

[…] plângere Guvernului, nemulțumiți de… Rottweiler pierdut în zona Corbii Mari de un… Psiholoagă cu diplomă falsă, la Spitalul Județean Târgoviște…. Serviciul de socializare Parler dă în judecată Amazon… Chindia Târgoviște va disputa […]

Raspunde

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult