26th octombrie 2021
Home » Rapid a revenit cu victorie în Liga I după şase ani. Săndoi: Am luat un gol de cascadorii râsului

Rapid a revenit cu victorie în Liga I după şase ani. Săndoi: Am luat un gol de cascadorii râsului

de reporterpenet

Nou-promovata Rapid Bucureşti a învins, duminică, pe Arena Naţională, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Chindia Târgovişte, în primul meci jucat de giuleşteni în Liga I după şase ani.

A marcat: Bălan ’57.

1-0, min. 57: Bălan a marcat de la 11 metri după ce mingea degajată de Popadiuc i-a lovit piciorul atacantului rapidist şi a ricoşat în poartă.

Meciul a început cu o întârziere de şase minute, din cauza spectacolului pirotehnic al galeriei giuleştene. De altfel, fanii rapidişti au creat o frumoasă ambianţă pe Arena Naţională.

Au evoluat echipele:

Rapid: H. Moldovan – Belu, Săpunaru, D. Grigore, Junior Morais – Crepulja (Dandea ’90+3), Albu – Carnat (Moise ’82), R. Ilie (Pănoiu ’66), Hlistei (Alami ’82) – Bălan. Antrenor Mihai Iosif;

Chindia: D. Moldovan – Căpuşă, Iacob, Celea, C. Dinu (Roumpoulakou ’54) – Neguţ, Suciu (Corbu ’74), Popadiuc, A. Şerban (Matiş ’73) – Florea, D. Popa. Antrenor Emil Săndoi.

Cartonaşe galbene: R. Ilie ’13, Bălan ’62 / Căpuşă ’39, C. Dinu ’45, Neguţ ‘8, D. Popa ’90+2.

Arbitri: Horaţiu Feşnic – Valentin Avram, Alexandru Cerei – Lucian Rusandu;

Observator: Sorin Boca, Mircea Călin.

Antrenorul Mihai Iosif s-a declarat foarte fericit în urma victoriei obţinute de echipa Rapid în primul meci jucat în Liga I după şase ani.

„Sunt fericit, pot să răsuflu uşurat. Să joci într-o asemenea atmosferă cred că este visul oricărui fotbalist, oricărui antrenor, a fost ceva fantastic. Vreau să rămânem cu picioarele pe pământ, am obţinut o victorie mare în condiţiile date, în condiţiile în care am avut foarte mulţi jucători noi, în condiţiile în care nu am jucat niciun meci de pregătire în formula de astăzi şi de aceea suntem atât de fericiţi. Echipa joacă ceea ce ne dorim, în momentul de faţă, dar pe viitor o să ne dorim mai mult. Trebuie să fim Rapid, să atacăm non-stop, cu presiune pe adversar şi să dăm goluri. La Rapid este presiune în orice moment şi pentru orice angajat al clubului, indiferent ce funcţie ai. Pentru că este un club aparte, un club cu suporteri fanatici, un club de la care toată lumea aşteaptă să dai totul. Poate nu sunt rezultatele dorite, dar atât timp cât dai totul pe teren, vei fi aplaudat. Eu îi iubesc pe ei (n.r. – suporteri), de acvolo vin, uitaţi-vă pe faţa mea, vorba cântecului, <Fericirea are chipul meu> în seara asta. (n.r. – despre muzica ascultată în vestiar) Fiecare se bucură în felul lui şi pentru mine asta este libertatea omului de exprimare, fiecare cu genul lui muzical, cu genul de a se îmbrăca sau de a-şi face freza. Pe mine mă interesează cum răspund la antrenamente şi la meciuri (n.r. – despre manele) Doar la euforie, în general nu, doar în anumite momente”, a declarat Iosif, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

Antrenorul echipei Chindia, Emil Săndoi, s-a plâns de modul în care echipa lui a primit golul înfrângerii cu Rapid.

„Rapidul a fost purtată spre victorie de spectatori, din punctul meu de vedere. Au creat o atmosferă fantastică şi şi-au încurajat echipa pe toată durata partidei, au venit în număr mare la stadion. Din păcate, nici noi nu am ştiut să ne descurcăm în condiţiile astea şi am făcut unele greşeli de poziţionare, greşeli pe care în condiţii normale nu ar trebui să le facem. Poate şi din cauza faptului că jucăm de foarte mult timp fără spectatori, nici indicaţiile nu pot fi transmise de pe margine, e greu ca jucătorii să înţeleagă. A fost un joc fără situaţii clare de a marca. Un plus poate pentru Rapid, dar nu pot să uit ultima ocazie pe care am avut-o, ocazie de singur cu portarul pe care a avut-o Florea, puteam să egalăm atunci. Ofensiv, am utilizat toţi jucătorii. Avem o bancă destul de scurtă, e un lucru care mă îngrijorează. Lui Baxevanos nu i-au venit actele de împrumut, a trebuit să improvizăm. Dar să iei un asemenea gol de cascadorii râsului… o minge pe care vrei să o degajezi, ai o sută de alte posibilităţi şi tragi în contra atunci când adversarul bagă o alunecare, e un gol ciudat, un gol cum rar se vede pe terenurile de fotbal. Per total, ca joc, victoria Rapidului este meritată, au făcut transferuri foarte importante şi din punct fizic au stat foarte bine, plus experienţă deosebită pe care o au”, a spus Săndoi.

Nou-promovata Rapid Bucureşti a învins, duminică, pe Arena Naţională, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Chindia Târgovişte, în primul meci jucat de giuleşteni în Liga I după şase ani. În minutul 57, Bălan a marcat de la 11 metri după ce mingea degajată de Popadiuc i-a lovit piciorul atacantului rapidist şi a ricoşat în poartă.

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult