20th ianuarie 2022
Home » Rata de infectare în comuna Pucheni, aflată de joi în carantină, continuă să crească şi a ajuns la 11,28 la mie

Rata de infectare în comuna Pucheni, aflată de joi în carantină, continuă să crească şi a ajuns la 11,28 la mie

de reporterpenet

Comuna Pucheni Comuna Pucheni din judeţul Dâmboviţa aflată în carantină, de săptămâna trecută, de joi dimineaţă, la raportează un indice de infectare aproape triplu faţă de cel din momentul luării deciziei de carantinare.

Astfel, dacă la momentul emiterii ordinului de introducere în carantină localitatea avea o rată de infectare de 4,16 la o mie de locuitori datele făcut publice la mai puţin de săptămână, marţi, indică o rată de infectare de 11,28 la mie. Şi în alte localităţi autorităţile au impus noi limitări, după ce se constată o creştere a numărului de cazuri de îmbolnăvire.

La mai puţin de o săptămână de la intrarea în carantină, localitatea dâmboviţeană Pucheni continuă să înregistreze o creştere a numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, dacă săptămâna trecută miercuri, 17 februarie, când s-a luat decizia de carantinare a localităţii, indicele de infectare era de 4,16 la o mie de locuitori, rata de infectare raportată marţi, 23 februarie, a ajuns la 11,28 la mie în mica localitate cu mai puţin de 1.700 de persoane.

Motivul invocat în ordinul de carantinare a fost nerespectarea regulilor de protecţie sanitară. În ordinul semnat săptămâna trecută de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat se preciza, de altfel, că în comună riscul epidemiologic este ”de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”.

Şi în alte localităţi din Dâmboviţa se înregistrează o creştere a numărului de cazuri.

Astfel, marţi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a constatat depăşirea limitei de 3 îmbolnăviri la 1000 locuitori în ultimele 14 zile în loclaităţile Lucieni (3,33 cazuri/1000 locuitori) şi Răzvad (3,04 cazuri/1000 locuitori); depăşirea limitei de 1,5/1000 locuitori a ratei de incidenţă cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în localităţile Ulmi (1,88 cazuri/1000 locuitori), Malu cu Flori (1,85 cazuri/1000 locuitori) şi Vulcana Pandele (1,81 cazuri/1000 locuitori), dar şi menţinerea depăşirii după 14 zile a limitei de 1,5/1.000 locuitori a ratei de incidenţă cumulată a cazurilor în comuna Pietrari (1,7 cazuri/1000 locuitori).

În aceste localităţi au fost impuse, ori, după caz, se menţin restricţiile legale privind unele activităţi, inclusiv economice.

Şi municipiul Târgovişte înregistrează o uşoară creştere a numărului de îmbolnăviri, indicele de infectare la nivelul reşedinţei de judeţ fiind marţi cu aproape 0,2 puncte procentuale mai mare decât în urmă cu o săptămână.

O creştere similară a indicelui de infectare se constată, în ultima săptămână şi la nivelul întregului judeţ.

Marţi, judeţul Dâmboviţa raportează 101 noi infecţii cu SARS-COV-2 şi un total de 17.531 conformate cu COVID-19 şi 567 de decese asociate acestei boli de la debutul pandemiei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

1 comentariu

A doua localitate din Dâmbovița care intră în carantină. Nerespectărea măsurilor de protecţie a dus la asta 25/02/2021 - 11:50

[…] către dieta unui adult sănătos. Ce… Ultima conspiraţie din SUA: Zăpada din Texas nu… Rata de infectare în comuna Pucheni, aflată de… O tumoare foarte rară l-a țintuit la pat… Câte zăcăminte avem în Marea Neagră şi […]

Raspunde

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult