2nd martie 2021
Home » Războiul sexelor. Ce anume răneşte cu adevărat femeia?

Războiul sexelor. Ce anume răneşte cu adevărat femeia?

de reporterpenet

03
În ziua de azi dăm tot mai mult de femei rănite, femei care au îndurat prea mult, dar n-au ştiut niciodată cum să plece, n-au ştiut dacă vor de fapt să plece.

Alexandra C

Mereu ne îmbătăm cu speranța că „se va schimba”; mereu încercăm să oferim mai mult pentru a completa lipsa pe care ei o lasă. Când vine vorba de iubire, în unele relații (țin să precizez asta), bărbații sunt prădătorii, iar femeile simple victime. În final, tot ei câştigă; ies cu mâinile curate, în timp ce femeile se târăsc şi încearcă să-şi vindece rănile.

Dar ce anume răneşte femeia? Indiferența; când omul de lângă nu te mai priveşte cu aceiaşi ochi blânzi, când el nu-ți mai vorbeşte cu aceeaşi tandrețe în glas, când pur şi simplu din persoana aceea specială devi o oarecare, atunci eşti rănită.

Dar de ce permitem asta? În speranța că îi va trece sau îşi va reveni sau poate suntem noi prea pesimiste şi ne imaginăm prea multe sau, cine ştie, o fi intuiția feminină la mijloc. Orice ar fi, simțim când omul de lângă noi îşi pierde încet şi sigur interesul în noi, iar atunci doare.

Suntem nişte ființe ciudate; stăm dezbrăcați în mijlocul ploii, dar ne rugăm să nu mai plouă, să vină acel cineva cu umbrela şi să ne ferească de ploi. Dar noi ştim că puțină ploaie n-a omorât pe nimeni, iar de aceea răcim; răcim în aşteptarea noastră absurdă după ei, slavatorii noştri, în loc să ne ridicăm şi să ne adăpostim sau şi mai bine, să oprim furtuna.

Ştim şi că ploaie + soare = curcubeu, dar uităm că soarele a uitat să mai iasă, iar de una singură, ploaia rămâne doar ploaie, iar sfârşitul ei poate fi unul monoton şi gri. Câte ploi ți-au curs pe obraz sperând ca el să le şteargă? Câte nopți a durat furtuna din inima ta? Furtuna cauzată de el prin indiferența sa?

Gândeşte-te la asta de două ori înainte să-l primeşti înapoi cu brațele deschise.

Nu-ți răci sufletul cu ploi de vară; mai bine du-l în vacanță în țări tropicale. Dă-ți voie să fii fericită pentru că opusul iubirii e indiferența, nu ura, ține minte asta…

Un om care a simțit vreodată ceva pentru tine nu te va urî aşa, brusc, nu de asta te va părăsi, pur şi simplu vei deveni o rutină pentru el, instaurându-se plictiseală.

Iar ştim toate că un bărbat plictisit e un bărbat căruia ii e indiferent dacă mai faci sau nu parte din peisaj…

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult