28th februarie 2021
Home » Războiul sexelor. Cum să iubești o femeie

Războiul sexelor. Cum să iubești o femeie

de reporterpenet

Cum sa iubesti o femeie

Dragilor, astăzi vorbim despre cum să iubești o femeie. Femeia de azi. Femeia puternică, femeia vulnerabilă, femeia-mamă, femeia-soție, femeia-amantă. Femeia care se vrea iubită. Și care o să-ți spună cum! Cu subiect și predicat, așa cum îți place ție, dragă bărbatule!

By me, with love

“E greu să iubești o femeie – îți asumi o mare responsabilitate…Trebuie să îți asumi grija pentru sufletul ei sensibil… Trebuie să fii pregătit și disponibil să – i oferi toată atenția ta, tot timpul tău, toată grija ta, tot sprijinul tău … Trebuie să ai răbdare cu ea, să o susții în momentele grele, să o înțelegi, să o păsuiești, să o alini, să o alinți, să o mângâi, să o ții in brațe, să ii ștergi lacrimile, să o culci pe mână, să ii veghezi somnul și visele, să o învelești cu pătura și cu grija ta …

Dacă nu ești capabil de toate astea, nu o mai încurca degeaba…Rămâi cu mă-ta…”

Trebuie să recunosc, am citit de câteva ori, de multe ori, rândurile de mai sus. Scrise de un bărbat! O să-mi fie greu (și simt asta pentru prima oară) să le dezbat. O să-mi fie greu (și asta e iar o noutate pentru mine) să fiu femeia care despică firul în patru. În mii de patru! Și doar mă pricep la asta atât de bine…din păcate!

Niciodată să nu spui niciodată! Vă prezint acum femeia APROAPE fără replică. Femeia care-a avut nevoie de ajutor ca să își dea seama cum se simte când scrie „răspunsul” ăsta. Contrariată? Nu…Nehotărâtă? Nici atât…Îi mulțumesc prietenei mele, Elena, care, după ce-a citit textul de mai sus, mi-a spus că se simte încântată: „Înseamnă că e perfect, nu mai e nimic de adăugat”. Și mi-am dat seama că și eu mă simt la fel.

Pentru că, în „războiul” ăsta pentru supremație, și bărbații pot recunoaște că ar putea să iubească. Și recunosc că e greu s-o faci. Nu doar pentru că femeia e, prin definiție, dificilă. Ci pentru că suntem oamenii cu toții. Și oamenii au sentimente. Oricât ar alege, și-ar dori, uneori, să le nege, să le anihileze, ele există. 

Rămâne ca fiecare să decidă ce face cu ele. 

Riști? Le dai frâu liber? Știind că există și posibilitatea să nu ți se răspundă la fel? Le „crești” sau le smulgi din rădăcină? Cred că altă variantă nu există, în situația asta. Nu poți merge pe calea de mijloc, mână-n mână cu frica. În final, va învinge ea, dacă faci asta.

Până la urmă…iubirea nu e o responsabilitate. Nici pentru „ei”, nici pentru „ele”. E simplu. O simți sau n-o simți. La fel ca și atracția. Într-o lume ideală, cele două vin „la pachet”. Le accepți sau fugi de ele. Și te-ascunzi de tine. Și n-o să mai exiști. Doar o să lupți.

Așadar, ce alegi? Să trăiești sau să supraviețuiești? Eu?…Am „testat” ambele variante. Multă vreme m-am îndreptat către ultima. De frică, din precauție. Și n-am mai trăit. Am intrat într-o rutină ineptă, în care singurele emoții pe care le aveam se transformau automat în lacrimi. Și, deși nu mi-e ușor să fiu mediator între minte și suflet (în sensul de impuls, „inconștiență”, pornire), o să-mi asum responsabilitatea s-o fac. 

Nu spun acum că trebuie să cazi în extrema cealaltă, să uiți total de tine ca ființă rațională. Că totuși asta suntem, în principiu, cu toții. Dar parcă nici să faci din pragmatism și prudență motivul suprem din spatele tuturor acțiunilor tale.

Așa că…acordă-i, dragă bărbatule, timp, atenție, grijă, sprijin. Și tu, femeie, fă același lucru. Dă-i spațiu, dă-i timp, ține-l de mână, dar nu în lesă! Asta nu merge, parol! Lasă-l să-ți șteargă lacrimile și arată-i zâmbetul de după. Lasă-l să te strângă la pieptul lui nu doar când ți-e greu, dar și când ți-e bine. Pentru că te-a făcut să-ți fie bine! Și întoarce-i „favorul”.  Sau, dacă nu poți, omule (bărbat sau femeie…) atunci…o să închei cu un citat: „Rămâi cu mă-ta”. Dar gândește-te înainte că „mă-ta”, oricât te-ar iubi, n-o să-ți poată da ce ți-ar putea oferi celălalt om (bărbat sau femeie…).

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult