12th august 2022
Home » Recomandările polițișitilor pentru evitarea accidentelor pe timp de ploi și ninsori însemnate cantitativ

Recomandările polițișitilor pentru evitarea accidentelor pe timp de ploi și ninsori însemnate cantitativ

de reporterpenet

În timp ce în unele județe din țară șoferii se luptă cu ploaia îngheațată, fenomen care a transformat străzile în patinoare, în alte părți, inundațiile le dau mari bătăi de cap localnicilor.

Meteorologii au actualizat, duminică, prognoza pentru zilele următoare şi au emis o informare de precipitaţii, vânt şi polei, până marţi dimineaţă.
În Banat, nord-vestul Olteniei şi pe arii restrânse în Crişana şi Transilvania este cod galben de ninsori însemnate cantitativ, mai ales în zona montană. De asemenea, este cod galben de polei în Bucureşti şi în opt judeţe.
Potrivit ANM, până marţi, la ora 10.00, temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, local moderate cantitativ.
Potrivit meteorologilor, vor fi perioade, îndeosebi pe parcursul zilei de luni (27 decembrie), în care vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu rafale ce vor depăşi 60…70 km/h spulberând zăpada.
De asemenea, ANM a emis avertizare cod galben de ploi şi ninsori însemnate cantitativ, în intervalul 26 decembrie, ora 12:00 – 27 decembrie, ora 12:00.
În plus, este cod galben de polei în judeţele Brăila, Ialomiţa, Tulcea, Ilfov şi în zona municipiului Bucureşti, precum şi în zonele joase de relief ale judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău. Temporar, vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie şi local se va depune polei.

Recomandările poliţiştilor

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române le-a transmis şoferilor mai multe recomandări.
Şoferii nu trebuie să „plece la drum fără a avea vehiculul echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarn, să circule cu prudenţă sporită, pentru a putea evita obstacolele, să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare între autovehicule, să adapteze în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere şi să utilizeze în mod corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic.
De asemenea, în condiţiile unui carosabil alunecos, şoferii sunt rugaţi să evite pe cât posibil manevra depăşirii.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult