15th iunie 2024
Home » „Respect legea! Respect viața!”, la Biblioteca Județeană

„Respect legea! Respect viața!”, la Biblioteca Județeană

de reporterpenet

concurs biblioteca

Luni, 25 martie, începând cu ora 12.00 la sediul Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa s-a desfăşurat cea de a III-a ediție a concursului judeţean dedicat elevilor de gimnaziu „Respect legea! Respect viața!”.

Activitatea se înscrie în proiectul de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor „Atenţie! E viaţa ta!” şi a fost realizată de Inspectoratul Județean de Poliţie Dâmboviţa, prin structura de prevenire, în parteneriat cu: Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa, Arhiepiscopia Târgoviştei, Tribunalul Dâmboviţa, Organizaţia „Salvaţi Copiii”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Universitatea „Valahia” din Târgovişte – Facultatea de Drept.

Au participat elevi şi cadre didactice de la şcolile gimnaziale „Vasile Cârlova”, „Tudor Vladimirescu” şi „Radu cel Mare” din Târgovişte, de la școlile gimnaziale din Aninoasa și Fieni, dar și de la Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte.

„Activitatea a debutat cu o sesiune de informare privind prevenirea și combaterea faptelor de corupție realizată de către polițiștii Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița. Concursul a avut ca scop aprofundarea de cunoștințe juridice din perspectivă penală, dar și teologică pentru prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor. Astfel, a fost facilitat accesul elevilor la cunoștințele fundamentale de drept și de religie, promovarea unei culturi juridice menite să încurajeze respectul față de lege, echitate socială și atitudine civică. La final, participanții au primit diplome și cadouri din partea organizatorilor”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult