9th decembrie 2023
Home » Rețea de traficanți de droguri, destructurată de DIICOT, în Dâmbovița. Printre traficanți erau și minori

Rețea de traficanți de droguri, destructurată de DIICOT, în Dâmbovița. Printre traficanți erau și minori

de reporterpenet

Poliţiştii şi procurorii au destructurat o reţea de traficanţi de canabis, formată din zece cetăţeni români. Parte dintre suspecţi au fost prinşi în flagrant, pe un câmp din Dâmboviţa, după ce ar fi vândut 20 de kilograme de cannabis.

Anchetatorii arată că, la scurt timp, aproape de zona în care au intervenit inițial, au mai fost depistaţi, tot în flagrant, alte trei persoane, dintre care doi minori, transportând aproape 6 kilograme de canabis, cantitate destinată tot comercializării.

”La data de 27.10.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea a 10 inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată”, a transmis, sâmbătă, DIICOT, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, în cursul lunii octombrie, o reţea de traficanţi de droguri formată din 10 cetăţeni români, a deţinut, depozitat şi transportat în vederea vânzării, pe raza judeţului Dâmboviţa, cantităţi de droguri de risc şi de mare risc, prin intermediul unui inculpat fiind negociată vânzarea unei cantităţi de 20 de kilograme de cannabis, pentru suma de 80.000 de euro (4.000 de euro/kilogram), respectiv a unei cantităţi de cocaină.

”Astfel, la data de 26.10.2023, cinci dintre inculpaţi au fost prinşi în flagrant, într-o zonă extravilană a unui sat din judeţul Dâmboviţa, imediat după ce, unul dintre aceştia, conform înţelegerii prealabile cu ceilalţi membrii din reţeaua de traficanţi, a comercializat cantitatea de aproximativ 20 kilograme cannabis”, a mai transmis DIICOT.

Potrivit procurorilor, la scurt timp, în proximitatea zonei în care au intervenit organele de urmărire penală, au fost depistaţi, tot în flagrant, alţi trei inculpaţi, dintre care doi minori, transportând cantitatea de 5,95 kilograme cannabis, destinată şi aceasta comercializării.

”Ulterior, au fost puse în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Dâmboviţa, inclusiv la o fermă şi la sediul unei societăţi comerciale, fiind identificate şi ridicate alte 7 kilograme cannabis, telefoane mobile, cântare electronice de mare precizie, grindere, precum şi alte mijloace de probă”, au mai precizat procurorii.

În cursul zilei de sâmbătă a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult