17th octombrie 2021
Home » Runcu. Luna aceasta are loc Răvășitul Oilor

Runcu. Luna aceasta are loc Răvășitul Oilor

de reporterpenet
Runcu. Luna aceasta are loc Răvășitul Oilor

Runcu. Luna aceasta are loc Răvășitul Oilor

În perioada 16-17 septembrie, în comuna Runcu (Vârf la In) se va desfășura cea de-a 26 ediție a Festivalului “Răvașitul Oilor”.

“Răvăşitul oilor” este un moment numai bun de a gusta din bunătăţile pregătite de ciobanii care şi-au petrecut vara sus pe Muntele Leaota şi a de a afla cum s-au descurcat.

Evenimentul marchează sfârşitul verii şi începutul toamnei iar ciobanii coboară cu oile din munte. Stăpânii oilor împart între ei brânza, caşul, urda şi celelalte bunătăţi pe care le-a strâns cu grijă şi muncă multă pe perioada călduroasă. Tot acum fac şi bilanţul şi văd câte mioare au fost decimate de animalele sălbatice.

În Runcu mai există la ora actuală aproximativ 1200 de vaci şi aproximativ 1300 de oi iar familiile păstrătoare a rtadiţiilor le numeri pe degete.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult