20th ianuarie 2022
Home » S-a deschis Târgul de Crăciun de la Budapesta, unul dintre cele mai frumoase din Europa

S-a deschis Târgul de Crăciun de la Budapesta, unul dintre cele mai frumoase din Europa

de reporterpenet

S-a deschis fantasticul Târg de Crăciun de la Budapesta. Este unul din cele mai frumoase zece târguri din Europa

Târgul de Crăciun de la Budapesta, unul din cele mai frumoase târguri din perioada de iarnă din Europa, este una din principalele atracţii ale capitalei Ungariei în perioada sărbătorilor de iarnă.

Târgul de Advent şi Crăciun „Karácsonyi Vásár” de la Budapesta este unul din cele mai frumoase 10 târguri de Crăciun din Europa. Este vizitat în luna decembrie de milioane de turişti sosiţi de pe toate continentele. Fireşte, Târgul de Crăciun de la Budapesta se află şi printre destinaţiile preferate ale bănăţenilor, care pot călători rapid şi sigur pe autostradă.

Târgul, inaugurat recent, a fost inclus de celebra revistă Travel & Leisure în topul cel mai importante manifestări de Crăciun din Europa.

În Piaţa Vörösmarty din Budapesta,  în cele peste o sută de căsuţele de lemn se comercializează doar produse artizanale tradiţionale şi decoraţiuni de Crăciun, toate fiind certificate de un juriu al Uniunii Asociaţiei de Artă Populară din Ungaria.

Toate produsele trebuie să fie realizate din materiale naturale şi manual, indiferent dacă e vorba de produse artizanale sau cadouri. Pot fi găsite păpuşi din ceramică, căciuli confecţionate din piele de ied, genţi de piele, obiecte din lemn, decoraţiuni din fân şi multe altele. Artizanii şi artişti vând ei înşişi produsele manufacutrate.

Există şi un spaţiu destinat deliciilor culinare, ridicat exact în mijlocul pieţei, unde poate fi degustată o mare varietate de reţete tradiţionale de Crăciun, , tocăniţe, fripturi sau sarmalele, mâncărurile tradiţionale maghiare, de la păstrăv la grătar de cărbuni, porc fript, gulaş de peşte sau maioş.

Te poţi încălzi la un vin fiert cu scorţişoara şi alte arome îmbietoare, pentru că meniul târgului de Crăciun de la Budapesta include şi o lungă listă de băuturi, mai mult sau mai puţin alcoolice. Nu lipsesc nici dulciurile, în topul listei fiind toate varietăţile de marţipan şi ciocolată. Se pot găsi şi castane prăjite, colacii Kurtos, langoşi.

Aşadar, atmosfera este festivă, în stil tradiţional, cu aromă de turtă dulce, scorţişoară, vin fiert şi brad.

Pe scena amenajată în Piaţa Vörösmarty, la Budapesta, sunt şi programe pentru copii, inclusiv teatru de Păpuşi, dar şi muzică pentru toate gusturile. Timp de o lună, într-una din cele mai frumoase pieţe din Budapesta, vor avea loc peste 150 de spectacole de toate genurile şi gusturile.

Târgul de Crăciun din Piaţa Vörösmarty (nu departe de impotanta clădire a Parlamantului) este deschis până la 1 ianuarie 2017.

SURA FOTO: Facebook/Vorosmatyi ter, Facebook/Budapest Christmas Fair, welovebudapest.hu, Frigyesy Ágnes, szeretlekmagyarorszag.hu,

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult