13th aprilie 2021
Home » Școala din Niculești a trecut la scenariul roșu din a doua zi de la începerea cursurilor

Școala din Niculești a trecut la scenariul roșu din a doua zi de la începerea cursurilor

de reporterpenet

Încep lucrările de reabilitare și dotare la Școala cu clasele I-VIII  Niculești | Partener TV
Autoritățile sanitare și Primăria din Niculești, jud. Dâmbovița, au luat decizia de a trece la scenariul roșu după prima zi de școală, din cauza îmbolnăvirilor cu Sars-cov-2.

În comuna Niculești școala a debutat conform scenariului galben, așa cum s-a întâmplat în cele mai multe școli din județ.

Între timp, numărul de cazuri de COVID 19 înregistrate în localitate a crescut, astfel că Niculeștiul va trece la varianta de învățământ exclusiv on line.

„Cu părere de rău trebuie sa va anunț că scenariul după care se învață în unitățile de invatamant de la nivelul localității s-a schimbat din galben în rosu. Asta înseamnă ca prezența fizică la școală nu mai este posibilă, cursurile urmând a se desfășura online pentru toți elevii. Scenariul roșu se aplica atunci când într-o localitate numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 este de trei sau mai mult la mia de locuitori. Numărul de locuitori ai comunei noastre este de 4.300. Numărul persoanelor infectate este azi de 13 (peste 3 la mie). Evaluarea s-a făcut pentru săptămâna 7–14 septembrie de catre Direcția de Sanătate Publică Dâmbovița. Așadar, dacă până pe 21.09.2020, când se face o nouă evaluare numărul persoanelor infectate scade sub procentul de 3 la mie, intrăm în scenariul galben”, a precizat primarul comunei Niculești, Soare Dorinel.

Printre cei infectați s-a numărat chiar edilul comunei Niculești. El a fost declarat vindecat în urmă cu doar câteva zile.

Primarul Soare Dorinel ne-a precizat însă că de luni situația s-ar putea schimba, pentru că numărul îmbolnăvirilor în Niculești este de 4. Practic, se va reveni de la scenariul roșu la cel galben.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult