15th iunie 2024
Home » Scutul Albastru al Carpaților 2024. Exercițiu internațional de amploare în județul Dâmbovița

Scutul Albastru al Carpaților 2024. Exercițiu internațional de amploare în județul Dâmbovița

de reporterpenet

În aceste zile are loc, în județul Dâmbovița, exercițiul internațional „Scutul Albastru al Carpaților 2024”, un eveniment de amploare care reunește forțe de ordine din România și alte țări aliate.

Ceremonia de deschidere a avut loc duminică, 19 mai 2024, la Centrul de Pregătire și Perfecționare a Cadrelor Jandarmi Ochiuri, din Dâmbovița.

Exercițiul se desfășoară până pe 24 mai 2024, și are ca scop testarea capacității de cooperare și interoperabilitate a forțelor participante în situații de criză. Scenariul exercițiului include diverse misiuni, cum ar fi menținerea ordinii publice, combaterea terorismului, gestionarea dezastrelor și protejarea infrastructurii critice.

,,Scutul Albastru al Carpaților reprezintă o oportunitate unică de a consolida parteneriatele și de a îmbunătăți expertiza operațională în domeniul securității publice și gestionării unor situații de urgență. Va fi un test al pregătirii noastre, atât individual, cât și colectiv, și un prilej de a demonstra angajamentul nostru față de apărarea și protecția cetățenilor noștri”, spun oficialii Jandarmeriei.

La „Scutul Albastru al Carpaților 2024” participă peste 93 de militari și jandarmi din România, Bulgaria, Ungaria, Polonia și Statele Unite ale Americii. De asemenea, la exercițiu vor fi prezenți observatori din alte țări membre NATO și partenere.

Exercițiul se va desfășura în mai multe locații din județul Dâmbovița, inclusiv Târgoviște, Găiești și Pucioasa.

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult