20th ianuarie 2022
Home » Se prelungește carantina în comuna Pucheni, după ce rata de infectare a continuat să crească

Se prelungește carantina în comuna Pucheni, după ce rata de infectare a continuat să crească

de reporterpenet

Autorităţile din judeţul Dâmboviţa propun prelungirea carantinei zonale pentru comuna Pucheni, în condiţiile în care, la finalul a 14 zile de carantină, indicele de infectare cu virusul SARS-CoV-2 se menţine ridicat.

În ultimele două săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 nu doar că nu a scăzut, ci a continuat să crească, iar rata de infectare este mai mare decât atunci când a fost impusă măsura carantinării.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a adoptat, miercuri după-amiază, o hotărâre prin care propune prelungirea carantinei cu o săptămână în comuna Pucheni, care ar urma să iasă de sub această măsură joi dimineaţă.

”Se propune, începând cu data de 04.03.2021, ora 5.00, pentru o perioadă de 7 zile, prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Pucheni, judeţul Dâmboviţa”, este decizia adoptat prin hotărârea CJSU.

Această propunere va fi trimisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea emiterii Ordinului Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind prelungirea măsurii de carantină zonală.

În urmă cu două săptămâni, când comuna a intrat în carantină, în localitate se înregistra o incidenţă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus de 4,16 la o mie de locuitori, însă autorităţile au constatat că riscul epidemiologic este ”de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”.

La mai puţin de o săptămână de la impunerea măsurii de carantinare, rata de infectare la Pucheni Dâmboviţa a crescut de la 4,16 la o mie de locuitori miercuri, 17 februarie, la 11,28 la mie în data de 23 februarie.

Conform raportărilor de miercuri, 3 martie, indicele cumulat pentru ultimele 14 zile privind infectările cu SARS-COV-2 în această comună este de 5,94 la o mie de locuitori.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult