16th aprilie 2021
Home » Seceta de anul trecut și înghețul din ultima perioada au afectat pomicutura: „nu s-a putut face diferențierea mugurilor”

Seceta de anul trecut și înghețul din ultima perioada au afectat pomicutura: „nu s-a putut face diferențierea mugurilor”

de reporterpenet


Lipsa ploilor din toamnă și a zăpezilor din iarnă vor crea mari probleme în pomicultură. Agricultorii de pe Valea Dâmboviței stau cu frica în sân și spun că plantațiile, care au înmugurit, ar putea afectate de frigul din ultima perioadă.

Pomicultorii de pe Valea Dâmboviței spun că pomii au destule flori acum dar seceta i-a afectat destul de tare. Asta înseamnă că producția va fi mult mai mică decât anul trecut, iar dacă nu va ploua suficient, e posibil să se înjumătățească.

„La momentul acesta, planțiile de pomi frcutiferi sunt în grafic, să spun așa. La fel și lucrările. Problema ar fi cu acest început de secetă. Rod în pomi există și este și încărcătură normală. Seceta a afectat, totuși, producția de anul acesta, pentru că pomii neavând suficientă apă în toamnă nu s-a putut face diferențierea mugurilor, un proces care are loc pe peioada de repaos. Apa a lisit pe toată această perioadă și diferențierea acesta s-a făcut la un nivel minim” Claudiu Popa, viceprimarul comunei Voinești

Specialiștii vorbeau în toamna trecută de o secetă profundă, care a măcinat culturile din sudul ţării. Din cauză că nu a mai plouat de câteva luni, cerealele, pentru care agricultorii au trudit mult în primăvară, s-au uscat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult