26th februarie 2021
Home » Secretele celor mai buni cârnaţi de casă: ce tip de carne să foloseşti. Plus 3 reţete delicioase

Secretele celor mai buni cârnaţi de casă: ce tip de carne să foloseşti. Plus 3 reţete delicioase

de reporterpenet

Amestec savuros de carne şi condimente, cârnaţii sunt consideraţi primul fel de mezeluri din istoria omenirii. Cel mai probabil, au apărut acum peste 5.000 de ani, în Sumeria (Irakul de azi), dar au devenit populari şi în alte zone ale lumii.

Una dintre cele mai vechi menţionări ale cârnaţilor este în Odiseea lui Homer, într-un pasaj în care personajul Ulise este comparat cu un „cârnat îndesat“. Romanii le spuneau „salsus“, adică săraţi/presăraţi cu sare (pentru conservare). Despre germani se ştie că sunt cu-adevărat iubitori ai acestui fel de mâncare, aşa că au zeci de variante de cârnaţi, cu diverse umpluturi şi condimente.

Cârnaţii au devenit rapid şi unul dintre preparatele preferate ale românilor nu numai pentru că sunt foarte gustoşi, ci şi pentru că puteau fi păstraţi o perioadă îndelungată, mai ales în urmă cu mai bine de un secol, când nu existau frigidere şi congelatoare.

Citește tot articolul în Adevărul 

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult