26th octombrie 2021
Home » Şedinţă cu managerii de spitale din Dâmboviţa. Se caută soluţii pentru numărul tot mai mare de pacienţi Covid

Şedinţă cu managerii de spitale din Dâmboviţa. Se caută soluţii pentru numărul tot mai mare de pacienţi Covid

de reporterpenet

Consiliul Județean Dâmbovița i-a convocat pe managerii de spitale din județ pentru a identifica soluții pentru numărul tot mai mare de pacienţi Covid. În prezent, în Târgoviște funcționează un număr de 3 secții Covid-19.

În ultimele zile, numărul de cazuri noi de COVID-19 a crescut, tot mai multe localități (26 din 89), printre care și Târgoviște, fiind în scenariul roșu în privința infectărilor.

Șeful CJD a cerut ca, în cazul în care spitalele se vor umple din nou cu pacienți COVID-19, să fie identificate soluții în vederea creșterii numărului de paturi cu oxigen.

În prezent, se află în curs de finalizare lucrarea de extindere a instalației centrale de oxigen a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT) pentru Secția Pneumologie (etajele 1 și 3) astfel că SJUT are oxigen în rețea centralizată la toate paturile COVID-19, această lucrare fiind o investiție realizată cu sprijinul CJD.

„Am dorit să avem această întâlnire pentru a cunoaște care sunt capacitățile de primire ale secțiilor spitalicești din județul Dâmbovița care se ocupă de tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2. După cum bine cunoaștem cu toții, ca și alte țări, România înregistrează o creștere a numărului de bolnavi. Aș vrea ca, în perioada următoare, să reușim să oferim un act medical prompt tuturor dâmbovițenilor. Multe cazuri din teritoriu ajung la Târgoviște, dar este esențial să existe pregătire din partea fiecărui spital orășenesc, astfel încât să poată trata cât mai mulți pacienți și să se evite astfel blocarea SJUT sau redirecționarea bolnavilor către centre din alte județe”, a precizat Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița.

În prezent, în Târgoviște funcționează un număr de 3 secții Covid-19, amenajate la Spitalul de Boli Infecțioase din Târgoviște, Secția Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (în cadrul căreia sunt realizate urgențele medicale chirurgicale asociate COVID-19, ATI COVID-19, bloc operator COVID-19, sală de nașteri), și Secția Pneumologie. Ca spitale-suport COVID-19, funcționează spitalele Pucioasa, Moreni și Găești.

CJ Dâmbovița a accesat un proiect îb valoare de 9 milioane de Euro prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020 prin care vor fi achiziționate echipamente și consumabile medicale, echipamente de protecție medicală și biocide, acestea fiind materiale de bază pentru gestionarea pandemiei.

Valoarea proiectului este de 42.635.555,14 lei (inclusiv TVA), suma finanțată fiind 100% nerambursabilă.

Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin realizarea de investiții în infrastructura sanitară a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Scopul acestor investiții este îmbunătățirea capacității de reacție la criza de sănătate publică produsă de răspândirea virusului SARS-CoV-2, anunță CJD.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult