26th octombrie 2021
Home » Șefa MAI, despre cazul Ghenosu: dosar penal, scurgere de informații, nereguli pe bandă rulantă

Șefa MAI, despre cazul Ghenosu: dosar penal, scurgere de informații, nereguli pe bandă rulantă

de reporterpenet

Imagini pentru carmen dan

Ministrul MAI, Carmen Dan, prezentă în Dâmbovița într-o vizită de lucru, a avut o reacție fermă în legătură cu cazul Ghenosu, interlopul care a fugit din calea polițiștilor care ar fi trebuit să îl prindă și să îl ducă la audieri, în „Ziua Z”, o amplă operațiune desfășurată miercuri de DIICOT.

„Am observat că există un mare interes (nr. pentru acest subiect), dar eu vreau să o fac o precizare: minisatrul Afacerilor Interne nu face anchete și nu organizează misiunile operative. Știți foarte bine că această activitate de amploare a fost coordonată de DIICOT în colaborare cu colegii mei din Poliția Română și au participat, la această activitate, un număr mare de polițiști. Eu am constatat că au fost peste 280 de percheziții soldate cu aproximativ 80 de rețineri. N-aș spune că este o activitate soldată cu eșec. Însă dacă într-adevăr se dovedește că a existat o scurgere de informații vreau să vă asigur că nu va exista nicio atitune tolerantă din punctul meu de vedere. Nu este absolut deloc în regulă”, a declarat ministrul MAI, Carmen Dan.

„această problemă se situează în mod direct în plan penal”

Aceasta a precizat că se fac verificări atât la nivelul DIICOT, cât și la nivelul Poliției Române pentru a elucida misterul dispariției unuia dintre cei mai temuți interlopi din țară.

„Cercul este destul de restrâns pentru că dacă s-au scurs informații s-au scurs de la ofițerii care au avut acces la aceste informații, inclusiv aici la Dâmbovița. Vorbeam de scurgere de informații, pentru că am luat în calcul și această alternativă. Nu spun că aș avea vreo dovadă sau vreo siguranță că a existat vreo scurgere de informații. Mi se pare grav pentru că nu vormbim doar de măsuri administrative, ci această problemă se situează în mod direct în plan penal. Toată lumea trebuie să înțeleagă că aici nu există rabat. Nu vreau să mă propununț înaintea verificărilor. Orice informație care a ajuns la Minister, privind activitatea unei structuri, a ost tratată cu maximă seriozitate”, a spus Dan.

Întrebată dacă ancheta îl vizează direct pe șeful IPJ Dâmbovița, ministrul a spus că ancheta este încă la început, dar că la nivelul Ministerul există mai multe plângeri și sesizări care îl vizează direct pe șeful IPJ Dâmbovița sau conducerea instituției.

„Pe măsură ce se vor finaliza aceste sesizări, pentru că nu vormbim de una singură, vom comunica și ce măsuri am dispus. Sunt sesizări legate de activitatea de aici, legate de șeful IPJ (nr. Dâmbovița), legate de conducerea IPJ (nr. Dâmbovița). Mai sunt verificări la nivelul ministerului, referitoare la acitvitatea desfășurată prin IPJ Dâmbovița”, a spus oficialul.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult