4th martie 2021
Home » Senatorul Iancu Caracota, sprijin acordat avocaților în Comisia pentru cercetarea abuzurilor

Senatorul Iancu Caracota, sprijin acordat avocaților în Comisia pentru cercetarea abuzurilor

de reporterpenet

Senator Iancu Caracota
Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii în colaborare cu Comisia juridică din cadrul Senatului României a organizat o ședința de audieri cu decanii Barourilor din cadrul UNBR dând curs unei petiții colective prin care ne erau semnalate anumite aspecte ce țin de activitatea de asistență judiciară, respectiv modalitatea și mecanismul de stabilire a cuantumului onorariilor pentru asistență judiciară, bugetarea și actualizarea acestora, precum și plata efectivă a onorariilor din oficiu.

Senator Iancu Caracota

La această dezbatere au participat: Ministrul Justiției, domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader, domnul Secretar de stat, Florin Horațiu IURA, de la Ministerul de Finanțe si doamna procuror șef, Tamara MANEA din partea Ministerului Public.

Senator Iancu Caracota

„Scopul este ca la finalul acestor discuții, purtate în acest cadru instituțional lărgit, împreună cu toți factorii implicați în această problemă, să se prefigureze soluții concrete astfel încât activitatea avocatului să fie recunoscută și apreciată ca partener în actul de justiție, așa cum este consfințit în art. 24 din Constituția României”, a precizat senatorul Caracota, pe pagina sa de Facebook.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult