9th decembrie 2023
Home » Singurul român care a zburat în cosmos, la ASTRO-FEST 2023 de la Târgoviște

Singurul român care a zburat în cosmos, la ASTRO-FEST 2023 de la Târgoviște

de reporterpenet

Societatea Astronomică Română de Meteori organizează în perioada 18-21 octombrie la Târgoviște ASTRO-FEST 2023, Festival internațional de astronomie și Festivalul național de astronomie pentru tineret, proiect finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Municipiului Târgoviște.

Gala de deschidere a festivalului va avea loc la Muzeul de Istorie Dâmbovița din Târgoviște miercuri, 18 octombrie de la ora 12.00.

Ca și la ediția ASTRO-FEST 2018, cosmonautul Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în cosmos, va fi prezent la evenimentul de deschidere și va susține conferința cu tema „Noutăți în explorarea planetară”.

„În programul festivalului sunt incluse conferințe și prezentări cu tematică astronomică, expoziții de astrofotografie internațională, instrumente de astronavigație, astrofilatelie și exponate din istoria cuceririi spațiului, expoziție de meteoriți. Vor avea loc lansări de carte și publicații astronomice și o gală de cosmopoezie și muzică astrofolk. În serile de 18 și 19 octombrie, după ora 19, în Piața Tricolorului se vor face observații astronomice prin telescop pentru public”, transmite SARM.

La eveniment participă ca invitați dr. Mirel Bîrlan, director al Institutului Astronomic al Academiei Române, conf. univ. dr. Vitalie Chistol de la Academia de Științe a Republicii Moldova, directori de observatoare astronomice și planetarii, reprezentanți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanța, complexe muzeale, asociații de astronomie, revista Știință și Tehnică, edituri de carte astronomică.

Expozițiile vor fi deschise până pe 30 octombrie la Muzeul de Istorie.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult