26th octombrie 2021
Home » Sistem peformant de monitorizare video în Târgoviște. 147 de camere, în total

Sistem peformant de monitorizare video în Târgoviște. 147 de camere, în total

de reporterpenet

Primăria Târgoviște implementează un sistem de monitorizare video cu 147 de camere. Cea mai mare parte din spațiul public va beneficia de monitorizare video prin intermediul acestor camere.

Cele 147 de camere se vor adăuga celor 33 de camere existente în acest moment.

Potrivit primarului Cristian Stan, unitățile de învățământ, parcurile, locurile de joacă, parcările si alte zone publice aglomerate vor beneficia de supraveghere video permanentă.

Noul sistem de monitorizare va permite și stocarea datelor o anumită perioadă și va fi utilizabil inclusiv pe timp de noapte.

„Sistemul are aplicații importante în ceea ce privește prevenirea infracționalității (siguranța persoanei, protecția bunurilor împotriva furturilor, distrugerilor sau a actelor de vandalism), circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții, protecția mediului etc”, a precizat Cristian Stan.

Dispecerat performant

Primăria Târgovişte a inaugurat, în 2016, un dispecerat de unde sunt monitorizate non-stop 33 de camere de supraveghere. Camerele de ultimă generaţie şi cu rază lungă de acţiune sunt amplasate, în cea mai mare parte, pe zonele în care s-a lucrat în cadrul celor două PIDU-uri.

Proiectul are multiple aplicaţii, atât pe zona siguranţei rutiere, cât mai ales pe zone siguranţei cetăţenilor. Camere sunt de calitate HD şi au inclusiv sistem de detectare a feţei şi posibilitate de înregistrare pe timp de noapte. Disperatul este amplasat în sediul Poliţiei Municipiului Târgovişte, situat în Microraionul XII.
Proiectul a costat 3 milioane de lei, din fondurile administraţiei locale. În dispecerat vor lucra 7 poliţişti locali în primă fază, după care Primăria va angaja alte persoane pentru a supraveghea monitoarele.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult