13th aprilie 2021
Home » Situații reale, suprinse în caricaturile unui polițist din Dâmbovița

Situații reale, suprinse în caricaturile unui polițist din Dâmbovița

de reporterpenet

Pasiune și curaj, caricatură și portret, culoare și ironie sunt câteva dintre temele abordate de polițistul caricaturist Bogdan Dumitrache, 39 de ani.

Fără a lua în seamă talentul său, încă de acum 11 ani, polițistul a început să surprindă în creațiile sale întâmplări, personaje, colegi polițiști, luând naștere astfel o colecție de peste 200 de picturi și caricaturi.

Poveşti cu tâlc, în picturile unui poliţist. De la caricaturi, la portrete- robot ale infractorilor FOTO

Bogdan Dumitrache s-a făcut polițist din pasiune și muncește de drag. Este polițist judiciarist, la biroul Investigații Criminale.

„Încă din clasa I am început să desenez caricaturi. Am început cu mâzgălituri, bineînțeles. Nu am făcut nicio școală de arte, dar m-am inspirat de pe canalul de desene Cartoon Network. Peste ani a venit momentul să urmez Școala de Poliție. Aceasta a fost a doua mare inspirație. În Poliție întâlnesc tot felul de cazuri, tot felul de situații hazlii, pe care le transpun în caricaturi. Este, în continuare, tema mea preferată de abordare”, spune Bogdan Dumitrache.

„Inclusiv presa are rolul ei în această caricatură”

A început să deseneze de mic cu creioane colorate, iar pe parcurs, diversificând cu tutoriale de pe Youtube, a trecut la acurele și pictură pe pânză. Principalea sa îndeletnicire de acum este caricatura pe pânză și transpunea unei sitauții, nu a unei persoane.

O caricatură cu care polițistul se mândrește este o transpunere a unei întâmplări reale.

„Am o caricatură pe care am făcut-o după o faptă reală. Se întâmplă o tâlhărie, iar toată lumea asistă făcând orice altceva decât să intervină în favoarea victimei: fac poze, discută, beau și alte chestii. Polițistul vrea să intervină, alți oameni ai legii fug, inclusiv presa are rolul ei în această caricatură”, spune el.

Spune că nu valorifică această artă în niciun fel, dar mai face câte un cadou la serviciu, colegilor.

Singurul portretist din Dâmbovița

„Sunt solicitat, mai rar, și la crearea de portrete robot în anumite cazuri. Sunt singurul polițist din Dâmbovița care poate face treaba asta, fără să am o pregătire în acest sens. Am realizat portrete mult apropiate de realitate, am fost plăcut surprins de ce a ieșit. Acum se folosește mult în Poliție tehnica, informatica și mai puțin la portrete robot. Din Școala de Poliție elevii nu prea sunt îndrumați să se specializeze pe partea aceasta, deși în străinătate se caută astfel de specialiști”, explică el.

Vedeți și alte caricaturi semnate de Bogan Dumitrache, în Adevărul

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult