25th februarie 2021
Home » Soarta COS Târgoviște! Guvernul României bate în retragere în preluarea colosului industrial. Sindicaliștii, chemați la protest

Soarta COS Târgoviște! Guvernul României bate în retragere în preluarea colosului industrial. Sindicaliștii, chemați la protest

de reporterpenet

Sindicatul Valahia îi cheamă la protest, vineri 26 februarie, pe salariaţii de la COS Târgovişte. Acţiunea va avea loc în în faţa Ministerului Economiei. Reacţia radicală a sindicaliştilor vine în urma promisiunilor neonorate a guvernanţilor de a prelua ultima redută a Epocii de Aur de către statul român.

După ce a prelungit de mai multe ori şomajul tehnic, în aşteptarea preluării activelor productive de la COS Târgovişte de către statul român, prin Ministerul Economiei, în contul datoriilor, conducerea societăţii pare că şi-a pierdut răbdarea şi va începe să emită decizii de preaviz.

Ultima perioadă de şomaj tehnic a expirat vineri, 19 februarie 2021.

„Am cerut parlamentarilor aflaţi în arcul de guvernare exprimarea unei poziţii publice în legătură cu situaţia COS Târgovişte. Urmăresc declaraţii făcute în medii informale, ale aleşilor noştri şi mă crucesc. Vorbesc de naţionalizare când nu este vorba de aşa ceva, vorbesc de reformă, căpuşare politică, găuri negre, mafie, lozinci tembele care arată că nu au habar şi că nu îi interesează”, a spus Nicolae Dragodănescu, liderul Sindicatului „Valahia”.

Sindicaliştii au cerut avizare pentru o acţiune publică cu 100 de persoane. Protestul va avea loc vineri, între orele 11.00 – 13.00, în faţa Ministerului Economiei (Calea Victoriei nr. 152).

„Suntem conduşi doar de persoane care în viaţa lor nu au condus un comitet de părinţi de la grădiniţa copiilor lor”, a mai spus liderul de sindicat.

Între timp Guvernul caută posibili investitori și ia în calcul să renunţe la „naţionalizarea” activului industrial funcţional COS Târgovişte în contul datoriilor bugetare ale companiei.

La finalul lunii noiembrie 2020, ministrul de atunci al Economiei, Virgil Popescu, anunţa că activele funcţionale ale COS Târgovişte vor fi preluate de stat în contul datoriilor la ANAF, numai că nu s-a întâmplat asta.

În luna februarie 2013, COS Târgoviște (fost Mechel) şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei Nikarom SRL.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult