15th iunie 2024
Home » Șofer pe un microbuz școlar, din Gești, prins băut la volan. Cât a arătat etilotestul în dreptul său

Șofer pe un microbuz școlar, din Gești, prins băut la volan. Cât a arătat etilotestul în dreptul său

de reporterpenet

Un șofer de microbuz școlar a fost prins, luni, 27 mai 2024, de polițiștii rutieri din Găești, conducând sub influența alcoolului.

Incidentul s-a petrecut pe drumul național 61, în orașull Găești, din Dâmbovița.

Polițiștii au oprit microbuzul pentru control, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat o valoare de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Conducătorul auto, în vârstă de 47 de ani, a fost testat pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, fiind indicat un rezultat cu valoarea de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform prevederilor art. 102 alin. (3) lit. a din O.U.G. nr. 195/2002. Întrucât bărbatul ar fi pus în pericol siguranța participanților la trafic, ca măsură complementară, s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile”, a precizat IPJ Dâmbovița.

Acest incident este un semnal de alarmă cu privire la riscurile majore pe care le implică conducerea sub influența alcoolului, mai ales în cazul transportului de persoane.

Polițiștii reamintesc șoferilor că au responsabilitatea de a se asigura că nu pun în pericol viața lor și a celorlalți participanți la trafic.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult