15th iunie 2024
Home » Specimen rar de hamster, găsit în Delta Dunării

Specimen rar de hamster, găsit în Delta Dunării

de reporterpenet

Este uşor de recunoscut după aspectul îndesat cu botul rotunjit, ochii mici şi rotunzi, urechile rotunde, picioarele scurte, blana catifelată, coada scurtă şi pata transversală de culoare neagră de pe piept.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în calitate de beneficiar al finanţării şi în parteneriat cu INCDDD – Tulcea implementează acest proiect finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 -2020, Axa Prioritară 4 – Protecţia mediului prin măsuri de conservare a biodiversităţii, monitorizarea calităţii aerului şi decontaminare a siturilor poluate istoric, precum şi creşterea gradului de protecţie şi conservare a biodiversităţii şi refacerea ecosistemelor degradate.

Institutul raportează că după trei ani de căutări a fost trei exemplare de specie rară- hamsterul dobrogean., rar întâlnit pe coastele nordice şi vestice ale complexului Razim-Sinoie.

Este cunoscut ca Mesocricetus newtoni şi este uşor de recunoscut după aspectul îndesat cu botul rotunjit, ochii mici şi rotunzi, urechi rotunde şi gri cenuşiu,  picioare scurte, blană catifelată şi cenuşie,  şi cu coadă scurtă, având o pată transversală de culoare neagră pe piept.

Sursa: Mediafax

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult