9th decembrie 2023
Home » Spectacol cu 20 de dansatori complet goi, interzis minorilor, la TNB

Spectacol cu 20 de dansatori complet goi, interzis minorilor, la TNB

de reporterpenet

Un spectacol cu 20 de dansatori complet goi, interzis minorilor, la TNB, pe 11 decembrie FOTOGALERIE

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) în colaborare cu Forumul Cultural Austriac Bucureşti şi Bundeskanzleramt Österreich (Cancelaria Federală a Austriei) prezintă în premieră în România spectacolul „more than naked”, în care mai mulţi dansatori profesionişti performează pe scenă complet goi.

Spectacolul coregrafei austriace Doris Uhlich, cu o distribuţie internaţională, va avea loc vineri, 11 decembrie, cu începere de la ora 20:30 la Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti (TNB). Accesul în sală se face începând cu ora 19:00 pentru #PremiileCNDB2015 sau începând cu ora 20:00 doar pentru spectacol, iar biletele se pot achiziţiona online prin Bilet.ro, tnb.ro sau la casa de bilete a TNB.
„more than naked” conţine nuditate şi este interzis spectatorilor minori, scrie Adevarul.ro.
Cu toate acestea, spectacolul nu este despre sexualitate, ci despre corp ca suport al memoriei, ca mijloc de comunicare şi de expresie artistică. Premiera mondială a avut loc în august 2013, în cadrul ImPulsTanz, festivalul internaţional de dans de la Viena.
De atunci, spectacolul s-a jucat pe scene din Germania, Franţa, Suedia sau Polonia, pentru a enumera doar câteva dintre destinaţiile sale culturale. Spectacolul îşi are originea intr-un workshop cu acelaşi titlu organizat de Doris Uhlich (foto dreapta) în 2012 la ImPulsTanz.
„În spectacol nu ne prezentăm trupurile nude, trăim trupurile noastre nude.” spune Doris Uhlich şi adaugă: „Un corp este un creier. Poţi activa creierul când mişti carnea.”
Pe scenă publicul va vedea performance-ul celor 20 de dansatori în stare de nuditate totală, desfăşurându-se sub motto-ul „Let´s party our body!”. Corpurile lor freamătă şi plescăie în timp ce DJ-ul, Doris Uhlich, mixează  hit-uri disco sau muzică barocă. În distribuţia reprezentaţiei de la Bucureşti îi veţi vedea pe Eyal Bromberg, Zinzi Buchanan, Neil Callaghan, Mihaela Alexandra Dancs, Andreea Maria David, Lucia Di Pietro, Ewa Dziarnowska, Stefanie Eisl-Wechselberger, Aleksandar Georgiev, Lotta Maaria Halinen, Katharina Hölzl, Ofelia Jarl Otega, Costas Kekis, Petros Konnaris, Lilach Livne, Milan Loviska, Aloun Marchal, Raul Marquez-Gaitan, Andrius Mulokas, Katarzyna Szugajew şi Doris Uhlich.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult