13th mai 2021
Home » Sprijin pentru victimele uraganului Matthew

Sprijin pentru victimele uraganului Matthew

de reporterpenet

Imagini pentru uragan Matthew

România se numără printre primele state membre UE care și-au oferit ajutorul persoanelor afectate de uraganul Matthew, în Haiti. Alături de Danemarca, Finlanda, Franța, Suedia și Marea Britanie, România acordă asistență în natură și de specialitate pentru situațiile de urgență.

Christos Stylianides, comisarul pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, a declarat: „UE este solidară cu toți cei afectați de acest dezastru natural. UE oferă deja o finanțare inițială pentru ajutorarea oamenilor din Haiti, pentru a oferi adăposturi temporare, apă potabilă și servicii sanitare. Mecanismul de protecție civilă al UE a fost, de asemenea, activat. Le mulțumesc tuturor statelor membre care au făcut oferte de sprijin până în prezent. ”

Comisia Europeană va oferi și o asistență umanitară inițială de 255.000 de euro, prin mecanismul de protecție civilă al UE, iar serviciul de gestionare a situațiilor de urgență Copernic furnizează hărți prin satelit pentru evaluarea pagubelor.

Context

Începând cu anul 1994, Comisia Europeană a acordat 514.300.000 € sub forma de ajutor umanitar pentru zona Caraibelor, dintre care 53 de milioane de euro au fost alocați pentru pregătirea și consolidarea capacității de adaptare a comunităților în fața riscurilor de dezastre.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult