9th decembrie 2023
Home » Statul Texas a dat în judecată Facebook din cauza tehnologiei de recunoaştere facială

Statul Texas a dat în judecată Facebook din cauza tehnologiei de recunoaştere facială

de reporterpenet

Procuratura generală din Texas a dat în judecată Facebook, luni, acuzând că gigantul reţelelor sociale a încălcat protecţia vieţii private prin tehnologia de recunoaştere facială care a colectat datele biometrice a milioane de texani fără consimţământul acestora, transmite Reuters.

Procesul acuză Facebook că obţine fără consimţământ informaţii biometrice din fotografii şi videoclipuri încărcate de utilizatori, dezvăluie informaţiile altora şi nu le distruge într-un timp rezonabil.
”Acesta este încă un exemplu al practicilor de afaceri înşelătoare ale Big Tech şi trebuie să înceteze. Voi continua să lupt pentru confidenţialitatea şi securitatea texanilor”, a declarat procurorul general Ken Paxton într-un comunicat.
Publicaţia Wall Street Journal  a scris prima oară despre acest proces, citând o persoană familiarizată cu chestiunea şi spunând că statul cere sancţiuni civile de sute de miliarde de dolari.
 Întrebat despre proces, un purtător de cuvânt al Meta, compania care deţne Facebook, a spus: ”Aceste pretenţii sunt lipsite de fundament şi ne vom apăra cu putere”.
Compania a declarat într-o postare pe blog din noiembrie că închide un sistem de recunoaştere facială şi că va şterge informaţiile a peste un miliard de oameni. Aceasta a citat preocupări cu privire la utilizarea tehnologiei şi incertitudinea legată de regulile privind utilizarea acesteia.
De asemenea, Meta a fost de acord să plătească 650 de milioane de dolari în 2020 pentru a soluţiona un proces din statul Illinois referitor la preocupări similare.
Noul proces, care a fost intentat la o curte de stat din Marshall, Texas, spune că 20,5 milioane de texani au un cont pe Facebook.
”Amploarea abaterii Facebook este uluitoare. Facebook a colectat în mod repetat identificatorii biometrici ai texanilor, fără consimţământ, nu de sute, mii sau milioane de ori, ci de miliarde de ori”, se afirmă în plângere, potrivit plângerii.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult