13th aprilie 2021
Home » STEP by STEP, spre EUropa, la Grădinița nr. 1 Târgoviște

STEP by STEP, spre EUropa, la Grădinița nr. 1 Târgoviște

de reporterpenet

Prichindeii de la Grădiniţa Nr. 1, parte a unui proiect derulat de Europe Direct Târgovişte
Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Târgoviște derulează în anul școlar 2019 – 2020, proiectul educațional „STEP by STEP, spre EUropa!” în parteneriat cu Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște.

Proiectul are ca scop promovarea gândirii și a valorilor europene prin diverse activităţi educative, implicând preşcolari, cadre didactice, specialişti din alte domenii, valorificarea educaţiei cetăţeniei europene în grădiniţă prin intermediul activităţilor bazate pe curriculumul pentru educație timpurie, în spiritul respectului faţă de diversitate, educaţia pentru cetăţenie democratică, multiculturală prin cunoaşterea aspectelor social-economice şi culturale din țările membre UE.

Coordonatorii acestui proiect educațional sunt director prof. Dăscălescu Tinica, prof. Popescu Florina și Vlăduț Andreescu – manager EDIC Târgoviște.

Prima activitate din cadrul acestui proiect, ,,Călătorie prin Europa”, s-a derulat în data de 15 noiembrie 2019 cu copiii grupei mare și s-a constituit într-o activitate de informare a preșcolarilor despre aspecte referitoare la Uniunea Europeană (prezentarea hărţii cu ţările care aparțin UE; prezentarea unui filmuleţ cu imagini reprezentative din aceste ţări, jocuri interactive prin care cei mai mici cetățeni europeni au putut să identifice simboluri ale țărilor membre UE). Toți participanții au fost premiați cu materiale informative.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult