20th ianuarie 2022
Home » Știri false despre răspânirea pestei porcine în Dâmbovița, distribuite de un tânăr pe rețelele de socializare

Știri false despre răspânirea pestei porcine în Dâmbovița, distribuite de un tânăr pe rețelele de socializare

de reporterpenet

Un tânăr din comuna dâmbovițeană Odobești a pus pe jar mai mulți primari din Dâmbovița, după ce a răspândit știri false pe Facebook. Glumețul anunța că în mai multe locatăți din județ a fost descoperită pesta porcină, deși singurul focar înregistrat în județ a fost semnalat la Lucieni, unde au fost depistați trei porci bolnavi.

„Breaking News. Alertă în Dâmbovița, Odobești. A fost confirmat al II-lea focar de pestă porcină, la Odobești, Dâmbovița” transmitea tânărul, mesajul fiind însoțit de o fotografie timp „braking news”.

De frică, oamenii au început să își taie porcii, însă edilii i-au liniștit prin mesaje postate pe Facebook. La câteva zile de la isprava sa, tânărul și-a șters contul de Facebook.

Sătenii din Odobești spun că tânărul împărțea și fluturași împotriva vaccinării precum și pliante în care se explica modul în care trebuie să voteze creștinii la referendum.

Investigaţie a poliţiei, după ce un tânăr a distribuit pe Facebook ştiri false despre răspândirea pestei porcine. Oamenii au început să-şi taie porcii de frică

„În urma discuțiilor purtate cu domnul primar Alecu Niculae și cu domnul director al D.S.V.S.A. Dâmbovița Tolea Sandu va informez ca : NU EXISTA FOCARE de pesta porcina africană în comuna Odobești. Anunțul unui focar de pesta porcina africană se face NUMAI de directorul DSVSA Dâmbovița în condițiile legi. Această STIRE ESTE FALSA și va rugam sa tratați ca atare” este mesajul transmis de primarul comunei Corbii Mari, Ionuț Bănică.

„Stimați voineșteni, Unitatea Locală de Sprijin pentru Combaterea Bolilor Transmisibile de pe rază comunei Voinești va informează că nu au fost depistate cazuri de PESTA PORCINĂ pe rază localității noastre. Toate informațiile care circulă în acest sens sunt ERONATE. Rugăm deținătorii de porci ca în cazul constatării unor cazuri de îmbolnăvire la animalele din gospodărie, să informeze de urganta Medicul veterinar sau Primarul localității”, a transmis, la rândul său, primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Danuț.

De asemenea, primarul din Bărbulețu a ținut să îi liniștească pe săteni.

„Unitatea Locala de Sprijin pentru Combaterea Bolilor Transmisibile de pe raza comunei Bărbulețu, constituita prin dispozitiza primarului, informează locuitorii comunei că pe raza localității nu au fost depistate cazuri de PESTA PORCINA. Informațiile apărute sunt false. În caz de îmbolnăvire a unor porci sunteți rugați să informați medicul veterinar Manea Laur tel.0766988788,asistentul veterinar Voicila Titel tel.0726623616 sau primar Alexe Marian”

Poliția anunță că investighează acest caz, fiind demarate cercetări de către Biroul de Ordine Publică. Tânărul ar putea fi amendat pentru răspândirea de știri false și alertarea populației.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult