15th iunie 2024
Home » Suma uriașă cheltuită de HBO pentru ultimul sezon Game of Thrones

Suma uriașă cheltuită de HBO pentru ultimul sezon Game of Thrones

de reporterpenet
Suma uriașă cheltuită de HBO pentru ultimul sezon Game of Thrones

Suma uriașă cheltuită de HBO pentru ultimul sezon Game of Thrones

Filmările pentru ultimul sezon al serialului „Game of Thrones“ au început în această toamnă, iar HBO a dezvăluit deja care sunt regizorii celor şase episoade, dar şi câţi bani vor fi cheltuiţi în total pentru ca rezultatele să fie pe placul fanilor din întreaga lume. Sumele sunt uriaşe.

A mai rămas un singur sezon din celebrul serial „Game Of Thrones“, iar filmările pentru cele şase episoade finale sunt în plină desfăşurare. HBO a dezvăluit deja lista regizorilor, printre care se numără Miguel Sapochnik („Battle of the Bastards“) şi David Nutter („The Rains of Castamere“).
Având în vedere că sezonul final trebuie să includă bătălii masive între cei vii şi cei morţi, era de aşteptat ca doi dintre regizorii celor mai controversate episoade să conducă acţiunea ultimului sezon. De asemenea, bugetele alocate în realizarea efectelor speciale şi nu numai sunt uriaşe.
Premiera ultimului sezon este aşteptată în toamna anului 2018 sau la începutul anului 2019.
Potrivit publicaţiei Variety, fiecare episod din ultimul sezon va costa cel puţin 19 milioane de dolari, o sumă care ar putea deveni şi mai mare. Totul depinde de numărul de duble trase şi de volumul în plus de muncă. Astfel, HBO va cheltui aproximativ 115 milioane de dolari în producerea sezonului opt, iar dacă în penultimul sezon al serialului cel mai lung episod a fost de 80 de minute, se aşteaptă ca cele şase episoade finale să durze mai mult.
Suma de 19 milioane de dolari pentru fiecare episod al serialului este mult mai mare decât orice sumă cheltuită de altă televiziune. De exemplu, Netflix a alocat un buget de aproximativ 13 milioane de dolari pentru „The Crown“, iar un episod din „House of Cards“ costă în jur de 4 milioane de dolari.
De altfel, şi celelalte episoade din „Game Of Thrones“ au costat aproximativ 13 milioane de dolari, însă de această dată cheltuielile suplimentare vor fi puse pe seama mai multor cadre cu dragoni, mai multor scene cu Umblătorii Albi, dar şi cu lupi.
FOTO HBO
Sursa: Adevarul

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult