29th noiembrie 2021
Home » Tabara damboviteana pentru copii bolnavi de cancer. Prioritatea este supravietuirea

Tabara damboviteana pentru copii bolnavi de cancer. Prioritatea este supravietuirea

de reporterpenet

Magicamp

Vlad Voiculescu este unul dintre co-fondatorii taberei MagiCAMP situata in com. Branesti, jud. Dambovita. Vlad a crezut cu mult entuziasm in acest proiect care parea initial greu de realizat: a inceput prin a avea in minte sa creeze o tabara pentru copiii bolnavi de cancer, inspirat de un film despre cum a reusit si actorul Paul Newman sa construiasca una in America.

“Cand am vazut filmuletul ala, am zis ca daca fac asta pana mor atunci aia e o treaba.”

Ani la rand, a cumparat fasie cu fasie un deal. Iar casa parintilor, dintr-un sat de langa Pucioasa, a fost complet transformata. Asa s-a nascut tabara ale carei porti sunt acum deschise pentru copii si voluntari si care a devenit locul in care acestor copii li se redau copilaria si bucuria pe care le-au pierdut pe patul spitalului si speranta ca anul urmator se vor intoarce sa se joace din nou impreuna.

Magicamp

Despre MagiCAMP

Pentru copii si pentru familiile lor cancerul inseamna o schimbare radicala a stilului de viata. Prioritatea numarul 1 devine supravietuirea, toate celelalte trec in plan secund. Copiii petrec multe ore in cabinetele medicale, fac diverse analize, lipsesc de la scoala sau de la alte evenimente cu prietenii si familia, toate acestea lasand urme greu de sters in trupul si sufletul lor.

MagiCAMP incearca sa le dea inapoi din ceea ce le-a fost luat. Adica multa joaca. Joaca luata in modul cel mai serios, pusa la cale impreuna cu medici oncologi, pediatri, psihologi specializati, entertaineri de top. Joaca intr-un loc de vis, incarcat de toata magia taberelor trecute si pregatit pentru taberele si mai grozave ce vor urma. Joaca discret supravegheata de medici si personal de specialitate.

Magicamp

Catarari pe panou vertical, zbor cu tiroliana, tras cu arcul, echitatie, pictura, sport, teatru, cântat la tobe si multe alte activitati surpriza, toate gândite astfel incât fiecare copil sa poata participa, indiferent de provocarile de mobilitate sau de alt tip cu care se confrunta. Toate acestea ajuta la cresterea increderii in propriile forte, a stimei de sine, a independentei si a interesului copiilor fata de viata.
Implica-te si tu!

MagiCAMP este un proiect social finantat exclusiv din donatii private, copiii beneficiind in mod gratuit de tot ceea ce ofera tabara.

Daca doresti sa iti aduci o contributie oricat de mica la acest proiect ce le reda copiilor cu afectiuni oncologice bucuria de a se juca, te invitam sa alegi una sau mai multe dintre optiunile de mai jos:

-sa donezi bani
-sa donezi lucruri
-sa donezi din timpul si energia ta, inscriindu-te ca voluntar

Despre toate acestea regasesti mai multe informatii aici http://magicamp.ro/cum-ne-poti-ajuta-tu/

Ofera bucurie si incredere de acest Craciun

Ca sa vezi de cat de putin este nevoie pentru a face o diferenta atat de mare in sufletul si in viata acestor copii, te invitam sa citesti si cateva dintre scrisorile pe care cativa copii de la sectia Oncologie a spitalului Fundeni le-au adresat lui Mos Craciun si la care spera, cu inocenta si cu incredere, ca vor primi raspuns.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult