15th aprilie 2021
Home » Târgoviște, în scenariul roșu. „Nu se impune carantinarea”. Ce alte măsuri vor fi luate

Târgoviște, în scenariul roșu. „Nu se impune carantinarea”. Ce alte măsuri vor fi luate

de reporterpenet

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a precizat, joi, că rata de infectare pentru Municipiul Târgoviște este de 3,07 de infectări la mia de locuitori, după ce în ultimele 14 zile s-au infectat 282 de persoane.

Astfel, potrivit Prefecturii Dâmbovița, măsurile specifice depășirii incidenței de 3 la mia de locuitori intră în vigoare, în Târgoviște, de vineri, 5 martie.

„Se constată depășirea limitei de 3/1000 locuitori a ratei de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în Municipiul Târgoviște (3,07 cazuri/1000 locuitori); Unitatea administrativ-teritorială prevăzută la art. 1 va aplica măsurile specifice intervalului de referinţă al incidenţei ratei cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile prevăzute de H.G. nr. 35/10.02.2021”, precizează Prefectura Dâmbovița.

Dacă rata de infectare este mai mare de 3 la mia de locuitori, noile măsuri prevăd obligativitatea purtării măștii în spații deschise, inchiderea restaurantelor și a cafenelelor.

În maximum 48 de ore de la atingerea acestei rate de infectare, comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă constată situația, iar măsurile intră în aplicare automat.

„Totodată va informăm că în urma evaluării de risc întocmită de către DSP Dâmbovița, transmisă prin adresa nr. 5166/04.03.2021, rezultă faptul că NU se impune carantina pentru Municipiul Târgoviște”, a mai spus Prefectura Dâmbovița.

Principalele măsuri din starea de alertă:

-Purtarea măștii va obligatorie în zonele aglomerate, acolo unde incidența (rata de infectare la mia de locuitori, calculată la 14 zile) este sub 3 la mie

-În zonele în care incidența depășește 3 la mie purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile deschise

-În privința teatrelor, cinematografelor și a restaurantelor, când incidența este sub 1,5 la mie vor funcționa la capacitate de 50%, iar între 1,5 la mie și 3 la mie, vor funcționa la 30% și până la ora 23:00. Peste 3 la mie activitatea va fi sistată.

-Evenimentele private – nunți, botezuri, aniversări, mese festive – în spațiile închise și deschise sunt interzise pe plan național până se va ajunge la o reducere a cazurilor.

-În ceea ce priveşte campania electorală – evenimentele sunt permise în spaţii interioare cu participarea a maximum 20 de persoane, iar în exterior numărul participanţilor se reduce la cel mult 50 de persoane.

-Tot personalul care lucrează în centrele pentru persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi se va testa o dată pe sătpămână prin grija DSP.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult