25th septembrie 2021
Home » Târgoviştea, loc de întâlnire şi de creaţie pentru nouă artişti din ţară şi din străinătate, în cadrul Taberei Internaţionale de Pictură „Târgoviştea Veche”

Târgoviştea, loc de întâlnire şi de creaţie pentru nouă artişti din ţară şi din străinătate, în cadrul Taberei Internaţionale de Pictură „Târgoviştea Veche”

de reporterpenet

Tabăra Internaţională de Pictură „Târgoviştea Veche”
În perioada 24 iunie – 1 iulie 2018, la Târgovişte, se va desfăşura ediţia a II-a a Taberei Internaţionale de Pictură „Târgoviştea Veche” organizată de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Timp de o săptămână, Târgoviştea va fi loc de întâlnire şi de creaţie pentru nouă artişti din ţară şi din străinătate, care vor lua contact cu mărturiile trecutului istoric, evidenţiate de elementele arhitecturale prezente la Curtea Domnească, dar şi de obiectivele turistice din împrejurimi şi din alte localităţi ale judeţului Dâmboviţa.

„Scopul taberei este acela de a dezvolta competenţele artistice ale participanţilor, prin legătura directă cu universul istoric al vechii cetăţi de scaun de la Târgovişte. Prin iniţierea acestei tabere, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa îşi propune să contribuie la revitalizarea artelor vizuale, încurajând dialogul intercultural”, se arată într-un comunicat al Curții Domnești.

Artistul plastic Mihai Şerbănescu, expe

Tabăra Internaţională de Pictură „Târgoviştea Veche”rt la clasa de pictură a Şcolii Populare de Arte “Octav Enigărescu”, a cărui reputaţie artistică este recunoscută la nivel naţional, va fi amfitrionul taberei.

Deschiderea taberei va avea loc luni, 25 iunie 2018, la ora 14:00, la Curtea Domnească. Lucrările realizate în cadrul taberei de pictură vor face obiectul unei expoziţii al cărei vernisaj se va desfăşura sâmbătă, 30 iunie 2018, la ora 18:00, tot la Curtea Domnească.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult