21st mai 2024
Home » Te muți cu familia în insulele din Scoția, primești 50.000 de lire sterline indiferent de naționalitate

Te muți cu familia în insulele din Scoția, primești 50.000 de lire sterline indiferent de naționalitate

de reporterpenet

Câteva insule scoțiene oferă tuturor familiilor – indiferent de naționalitate – care se mută acolo câte 50.000 de lire sterline, în încercarea de a crește populația.

Prima compensației de acest gen va fi acordată în câteva săptămâni, în urma unei consultări cu guvernul scoțian.

Guvernul scoțian a anunțat că intenționează să ofere 100 de compensații, în valoare de 5 milioane de lire sterline, primele urmând să fie acordate „în vară”.

Alasdair Allan, parlamentar scoțian pentru Insulele de Vest, a declarat pentru The Times: „Depopularea este una dintre cele mai mari amenințări la adresa comunităților noastre insulare. Orice demers pentru inversarea tendințelor de depopulare ar trebui încurajat. Aceste compensații îi vor ajuta pe oameni să cumpere case, să înceapă afaceri și să-și facă o viață aici.”

Nu toată lumea este convinsă că este o idee bună. Democrat liberalul Liam McArthur a îndemnat guvernul să folosească banii pentru a ajuta mai mult comunitățile existente. „Nu rezolvă cauzele fundamentale ale depopulării în comunitățile insulare”, a spus el, adăugând că, printre alte probleme, populațiile insulare au conexiuni slabe de transport.

Însă noua schemă a atras deja atenția unui număr mare de oameni, iar unii dintre ei provin din zone îndepărtate, cum ar fi America de Sud.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult