21st mai 2024
Home » Tinere din Dâmbovița sechestrate în Italia, strigăt de ajutor pe Facebook, către șeful de post din Hulubești

Tinere din Dâmbovița sechestrate în Italia, strigăt de ajutor pe Facebook, către șeful de post din Hulubești

de reporterpenet

Două tinere din Dâmbovița, sechestrate în Italia de proxeneți, au fost salvate după ce i-au cerut ajutorul şefului de post de Poliţie din Hulubeşti pe o reţea de socializare.

Fetele, în vârstă de 20 și 22 de ani, erau sechestrate în Italia şi obligate să se prostitueze. La un moment dat, au reușit să pună mâna pe un telefon și au cerut ajutor pe Facebook.

„Prin intermediul unei reţele de socializare, şeful Postului de Poliţie Hulubeşti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a fost sesizat de către o tânără, de 20 de ani, din localitate, cu privire la faptul că se află pe teritoriul Italiei, fiind sechestrată şi obligată să se prostitueze. Ulterior, a fost informată Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa, care, împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, a semnalat Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – I.G.P.R.”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Tinerele erau sechestrate în localitatea Termoli, iar la data de 28 februarie, organele judiciare din Italia le-au găsit.
Acestea ar fi fost obligate să se prostitueze de către doi bărbați, în vârstă de 37 și 35 de ani, ambii din municipiul Târgoviște.

Fetele au trăit un coșmar, potrivit anchetatorilor, fiind agresate fizic și amenințate. Carabinierii italieni au stabilit că tinerele produceau aproximativ 1.000 de euro pe zi din contravaloarea serviciilor sexuale.

„Din cercetările ulterioare și cu ajutorul bunurilor descoperite, printre care bani și telefoane mobile, s-a stabilit că activitatea infracțională a celor doi se desfășura la un nivel avansat. Prin intermediul site-urilor online, cei doi ar fi făcut publicitate activității de prostituție din apartamentul din Termoli și ar fi primit, personal sau prin transfer bancar, contravaloarea serviciilor sexuale, care ajungea inclusiv la 1.000 euro pe zi”, se mai arată în comunicatul IPJ Dâmbovița

Victimele s-ar fi deplasat pe teritoriul Italiei, pentru a găsi un loc de muncă.

Cei doi bărbați au fost arestați preventiv, pe teritoriul Italiei.

Ar putea sa te intereseze

1 comentariu

Șeful de post din Hulubești, lădat de superiori după salvarea fetelor sechestrate în Italia 08/03/2023 - 10:45

[…] Articole Cei mai buni arheologi din România vor participa… Tinere din Dâmbovița sechestrate în Italia, strigăt de… Transfăgărăşanul este blocat, parţial, de avalanşe Cuvinte care conţin numai vocale şi […]

Raspunde

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult