2nd august 2021
Home » Tinerii din Parohia ‘Eroilor’ din Târgovişte vor învăţa spaniola cu profesori voluntari din Madrid

Tinerii din Parohia ‘Eroilor’ din Târgovişte vor învăţa spaniola cu profesori voluntari din Madrid

de reporterpenet

Tinerii din Parohia „Eroilor” din Târgovişte vor avea posibilitatea să înveţe limba spaniolă cu profesori voluntari din Madrid. Cursurile vor avea loc online şi vor fi organizate ce urmare a înfrăţirii dintre parohia târgovişteană şi parohia românească din Boadilla del Monte – Madrid.

Beneficiarii cursurilor vor fi copiii și tinerii participanți în cadrul proiectului catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”, membrii Corului de copii „Anastasis” al Bisericii Eroilor din Târgoviște, tinerii din grupul catehetic parohial și elevi ai Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” și ai Colegiului Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște, ne-a transmis Pr. Cosmin Santi de la Parohia Eroilor.

Alternativ, profesori voluntari de limbă română din Târgoviște vor preda cursuri de aprofundare copiilor români din diaspora, membri în grupul catehetic al Parohiei ortodoxe „Sf. Proroc Zaharia și Dreapta Elisabeta – Boadilla del Monte și Brunete” din Madrid, scrie Basilica.ro.

„Tot în cadrul proiectului, anul următor, Corul de copii „Anastasis”, sub coordonarea părintelui paroh Lucian Constantin Mileșan, va răspunde invitației primite din partea comunității parohiale din Madrid, să participe la o serie de activități în cadrul taberei de vară organizată de către Pr. Paroh Flavius Sebastian Sava, partener și coordonator al proiectului comun de înfrățire al celor două parohii”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica părintele Cosmin Santi.

Semnarea actului de înfrăţire dintre cele două parohii a avut loc duminică, 18 iulie, la reşedinţa eparhială din Târgovişte, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon.

Parohia Eroilor a fost reprezentată de preoţii Lucian Constantin Mileșan, Cosmin Santi și Constantin Chivulescu, iar parohia din Madrid de părintele paroh Flavius Sebastian Sava.

Înaltpreasfinția Sa a apreciat colaborarea parohiilor din țară cu cele din diaspora, mai ales pentru buna educație a tinerelor generații, în respect față de credința noastră strămoșească, dar și pentru aprofundarea misiunii ortodoxe în lumea contemporană.

Cu acest prilej, Mitropolitul Nifon i-a oferit Părintelui Flavius, în semn de apreciere, o cruce de binecuvântare și volume tipărite de Editura Arhiepiscopiei Târgoviştei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult