13th aprilie 2021
Home » Tinerii NEETs învață despre importanța comunicării în echipă

Tinerii NEETs învață despre importanța comunicării în echipă

de reporterpenet
FOTO: economica.net

FOTO: economica.net

În România, numărul tinerilor NEET – fără educație sau un loc de munc, este mult mai mare decât în alte state europene. Mai mult, fenomenul este și în continuă creștere din cauza faptului că foarte mulți copii și tineri abandonează studiile înainte de absolvi ciclurile obligatorii.

În acest sens, reprezentanții instituțiilor de învățământ și ai societății civile din întreaga Europă și-au unit forțele și încearcă să găsească soluții pentru a reduce fenomenul NEET. Așa a luat naștere și proiectul ”Not in Education, Employment or Training – a challenge for Europe” finanțat prin programul Erasmus+.

„Inițiativa este un parteneriat strategic în cadrul Acțiunii Cheie 2 (KA2) a programului menționat și este coordonat de către County Council of the City and County of Cardiff din Marea Britanie. El reunește instituții de învățământ și organizații implicate în lucrul cu tinerii din România, Finlanda, Suedia și Marea Britanie. La nivelul județului Dâmbovița proiectul este coordonat de către Inspectoratul Școlar Județean”, se arată într-un comunicat al Europe Direct Târgoviște.

Asociația ”Tineri pentru Europa de Mâine” este unul dintre partenerii români ai proiectului. Pentru a promova importanța comunicării și a lucrului în echipă, organizația va susține în data de 06 decembrie 2019 o activitate dedicată tinerilor din grupul țintă al proiectului menționat.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Liceul Teoretic „Ion Ghica” Răcari și se va desfășura în data de 6 decembrie, la ora 12:00 în cadrul instituției de învățământ menționate.

Îndrumați de către echipa Asociației ”Tineri pentru Europa de Mâine”, tinerii participanți vor învăța despre modul în care comunicarea poate contribui la îmbunătățirea relațiilor de la locul de muncă. Ulterior, vor descoperi cum își pot folosi calitățile pentru a obține cele mai bune rezultate profesionale.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult