15th aprilie 2021
Home » Transformare. De la Baza de Agrement Crizantema, la Complexul de Natație și cel mai mare parc din Târgoviște

Transformare. De la Baza de Agrement Crizantema, la Complexul de Natație și cel mai mare parc din Târgoviște

de reporterpenet

Ultimele rămășite ale Bazei de Agrement Crizantema, construită pe vremea lui Ceaușuescu, la Târgoviște, se transformă în cel mai mare parc din fosta Cetate de Scaun a Țării Românești. De asemenea, în zona lacului în care se scăldau târgoviștenii, care s-a păstrat, se va construi și o bază sportivă modernă.

Lucrările au început în urmă cu două săptămâni. Vorbim de o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, unde va fi implementat un proiect care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete.

În plus, parcul va fi dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații.

Totodată, va fi construit și un minipoligon destinat celor mici. Copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu care imită străzile orașului și vor învața semnele de circulație.

Valoarea totală a investiției este de aproape 11,7 milioane lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2.

De asemenea, un alt proiect complementar vizează realizarea unei baze sportiv pe o suprafaţă de peste 13.000 mp. Noua zonă de relaxare realizată de Primăria Târgoviște va cuprinde un teren pentru fotbal cu instalaţie de nocturnă şi tribună cu 500 locuri, un teren multifuncţional pentru handbal, baschet, volei şi tenis, cu instalaţie de nocturnă, clădire pentru vestiare, parcare pentru 55 de autoturisme, alei pietonale şi spaţii verzi.

„Proiectul este finanțat prin Compania Naţională de Investiţii, aflându-se în faza de evaluare a achiziţiei publice de lucrări. În paralel cu lucrările de la stadionul Eugen Popescu, după finalizarea, în ultimele 12 luni, a terenului sintetic de antrenament din vecinătatea Complexului Turistic de Nataţie, a sălii de sport a Clubului Sportiv şcolar, a bazei sportive de la Colegiul Naţional Constantin Carabella sau a sălii de sport de la şcoala Gimnazială Mihai Viteazul, iată că o altă investiţie contribuie la modernizarea infrastructurii sportive din municipiul Târgovişte”, a precizat primarul Cristian Stan.

Valoarea totală a investiției se ridică la peste 5,6 milioane de lei. Noul proiect va fi realizat în vecinătatea Complexului Turistic de Nataţie, acolo unde se află singurul bazin acoperit, de dimensiuni olimpice, din România.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult