1st august 2021
Home » Trasee montane din Bucegi, remarcate pentru orientarea turiștilor

Trasee montane din Bucegi, remarcate pentru orientarea turiștilor

de reporterpenet
Trasee montane din Bucegi, remarcate pentru orientarea turiștilor

Trasee montane din Bucegi, remarcate pentru orientarea turiștilor

Asociația ArtTour România, alături de Salvamont Argeș și alte 15 asociații au reușit împreună, în primăvară, să repare un deficient al zonei Dâmbovicioara: deteriorarea traseelor montane care ar fi pus în pericol orientarea turiștilor.

Având parte de o reacție foarte bună din partea publicului, dar și a voluntarilor, aceștia au continuat acțiunile de marcare la începutul acestei toamne cu o serie de trasee din Munții Bucegi.

ReMarking Romania este proiectul inițiat de Asociația ArtTour România care are drept scop revizuirea rețelei de trasee montane turistice de la noi. Prima ediție a marcat recondiționarea a opt trasee montane marcate din zona Dâmbovicioara, județul Argeș.

Acțiunea care s-a desfășurat de-a lungul unui weekend și a avut parte de sprijinul Salvamont Argeș, al altor 15 asociații cu participanți din Argeș, Dâmbovița, Brașov și București. “În urma proiectelor și a vizitelor făcute în zona Dâmbovicioara, ne-am dat seama că această zonă cu un potențial turistic extraordinar, are un deficient.

Acela a fost momentul în care ne-am decis că este nevoie de un astfel de proiect aici. Datorită intemperiilor, starea marcajelor se deteriora considerabil. În timp, ca orice alt marcaj de altfel care nu este refăcut, s-ar fi șters, iar orientarea turiștilor ar fi fost mai dificilă. Sunt opt trasee, dintre care două de creastă, iar celelalte 6 șase, în zona forestieră. Este vorba despre traseele care pornesc din Dâmbovicioara, Ciocanu.

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult